Matka na pokusy: O slavnosti a dortech

19.08.2018 | Zábava

Jsem tvor milující slavnosti všeho druhu! Vždyť přece každý den se najde důvod k oslavě, no ne? Narozeniny, svátky, výročí, získání nové skvělé práce, ukončení pracovního poměru v šílené firmě, nový milostný poměr kamarádky, těhotenství kamarádky, novorozenec kamarádky… Ale pozor, zde už se dostáváme do rizikové oblasti!

Ptáte se proč? Těhotenství a následné rození dětí ve spřátelených kolektivech s sebou přináší i poměrně četný výskyt dětských narozenin. Ačkoli je slavení mým hobby, tak dětské oslavy bych si klidně odpustila. To ovšem nejde, neboť dcerky je na rozdíl ode mě milují, a tak jsme častými hosty na různých party, kde množství frkaček a balonků značně převyšuje množství šampaňského. Bohužel!

Dětské oslavy mívají různá místa konání. Drobotina narozená v letních a jarních měsících je zvýhodněna počasím, které skýtá možnost garden party, zatímco mejdany zimních zrozenců se musí tísnit v interiérech. Žádný poučený rodič nedopustí, aby se dětská oslava konala v bytě! Zvýšený výskyt škvrňat, které ručkami patlají dort a jiné pochutiny po bytovém textilu a tapetách, nechť je varování pro všechny, kterým by snad podobný bláhový nápad přišel na mysl. Ideálně si zajistěte nějakou omyvatelnou a pro tyto účely vhodnou prostoru (hernu, kavárnu, prasečí chlívek…), kde se s rozvernou apokalypsou počítá. 

Teď už jen zajistit výzdobu, občerstvení a sezvat hosty. Výzdoba by měla být vkusná, občerstvení zdravé a hosté spořádaní. To je zbožné přání rodičů, nikoli však jejich potomků. Nakonec tedy přistoupíte na výzdobu ve stylu jakési absurdně barevné potvory, zeleninovými saláty patrně děti právě neuctíte a mezi prvními se na večírku jistě zjeví alespoň jeden zástupce druhu, o kterém rodiče říkají „On má asi ADHD“ a všichni ostatní „On je prostě spratek.“

Posledním bodem a zároveň zlatým hřebem narozenin bývá dort. Zde se skýtá příležitost pro zručné matky! Vytvořit estetický a zároveň jedlý dort není jen tak. Zejména proto, že požadované dětské motivy se mohou rychle zvrhnout v poměrně hororový výjev: prasátko Peppa z marcipánu vypadá jako utržená končetina, princezna Elza v nedokonalém provedení připomíná spíš narkomanku a z neumělých nápisů sladkým krémem vznikají místo jmen oslavenců nelibé dvojsmysly. Dort tedy raději z rukou profesionálů!

To nejdůležitější na závěr: připravte si pevné nervy a následně i nějaké to analgetikum. Dětská radost se manifestuje značným rykem, jekotem až vřískotem, takže je klidně možné, že vás bude maličko bolet hlava. Ale co – hlavně, že jsou děti šťastné a vy máte důvod k oslavě, že už to máte za sebou!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat