Matka na pokusy: O sebevědomí

16.09.2018 | Zábava

Před časem se mi přihodila taková situace, která opět dokázala, že kdykoli nabydu nezdravé sebevědomí, objeví se někdo, kdo mě zdravě vrátí na zem.

Bylo to toho krásného dne, kdy jsem jela s dcerkou do autoservisu. Po dobu opravy jsem dostala k užívání náhradní vozidlo jiné značky. Vypadalo to, že neodjedeme – po nerovném boji s autosedačkou, jsem zaměstnala oba majitele servisu, její demotáží a následnou instalací do půjčeného vozu. Dcerka si zatím spořádaně prohlížela motoristické časopisy a vybavení dílny. Není takový chaotik jako maminka, která od první pumpy volá zpět, co se do toho leje.

Když se mi od pána ze servisu dostalo odpovědi (s lehkou obavou v hlase), že benzin, dlouho jsem hledala, kde se otevírá nádrž. Tak jsem zase volala automechanikovi. Pánovy obavy se zdály být zase o něco silnější. Když jsem úspěšně vyjela od benzinky, dostala jsem panickou ataku ze zjištění, že za jízdy zmizelo zapalováni i s klíčky. Toto se ovšem v půjčeném voze nenalézá pod volantem, jak jsem zvyklá, ale vedle šaltpáky.

Nemůžu dýchat! Kde se sakra otevírá okno?!? Aha. Jo, to je kufr. Provoz je hustý. Uklidňuji se jahodovým koktejlem od mekáče. Posunuji se zácpou. Když tu ucítím, upřený pohled z vedlejšího pruhu. James Dean! Černé brýle, cigáro v puse, sexy úsměv. Mává na mě! Zapomínám na předešlá příkoří. Pohodím hlavou, nenuceně ucucnu z kelímku a mám pocit, že jsem nejsvůdnější řidička v Záběhlicích. On si to patrně taky myslí, protože přibrzdí vedle mě a opět zamává. Tvářím se, že svou krásou nesmírnou způsobuji dopravní kolapsy denně. Jeho rty ze začínají pohybovat. Něco mi říká!

Moje naboostované sebevědomí pomalu proráží střechu. Krasavec gestikuluje. Tak dobrá, teď blahosklonně otevřu okénko, smyslně se usměji, odmítnu nabídku k sňatku a popřeji mu hezký den, když mě tak hrozně chce pozdravit. Kdy se mu to stane, žejo? Kde se sakra otevírá okno?!?

Ano, chtěl mě pozdravit. Protože řídil saaba, stejně jako v tu chvíli já. A saabaři se zdraví. Takový jejich zvyk. Něco mektám a sebevědomí líže podvozek. V mém autě, aspoň vím, na čem jsem! Kde se sakra zavírá to okno?!?


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat