Matka na pokusy: O trapné mondéně a časopise

02.09.2018 | Zábava

Předem mého článku bych chtěla říct, že máme v rodině jedno takové dětmi zkomolené slovo, které tu a tam v rámci žertovné domácí komunikace použijeme. Je to slovo ČAČOPIS.

Než se starší dcera naučila říkat časopis, urputně vyslovovala čačopis. Určitě mi dáte za pravdu, že se do mluvy rodičů a dalších příbuzných občas vloudí nějaký výraz, který dítě tak dlouho říkalo špatně, že se zkrátka vryje pod kůži respektive do domácí mluvy. Můj bratranec Alex byl svým mladším bratrem toho času v batolecím věku tak dlouho oslovován Ájo, že se o Alexovi dodnes mluví jako o Ájovi, ačkoli už je to chlap jako hora. 

Ale zpět k onomu specifickému názvu pro magazín. V komolivém věku je nyní moje druhorozená a světe div se – i ona říká čačopis, takže jsme tímto slovem doma velmi často atakováni.

A co se dnes nestalo! Vyrazila jsem do trafiky, abych si koupila takové ty špačky do kuřáckého šidítka. Cigarety mi už moc nechutnají, ale vzhledem k tomu, že jsem stará mondéna, nebudu přece cucat párátko! Je sice pravda, že když jsem si ten bazmek zapálila (respektive zažhavila) poprvé, tak jsem tam ten vajgl šoupla obráceně a jala se to pokuřovat s elegancí Adiny Mandlové v Nočním motýlu. Velice mondénně, ale úplně obráceně. Hm. Trapné. Ale co, to je kouření jako takové, tak to tu nebudu rozmazávat. Nicméně, když už jsem šla do té trafiky, tak jsem se rozhodla zakoupit první číslo českého vydání bible všech mondén – Vogue.

V trafice jsem mimo jiné kupovala batoleti nanuka, následně jsem udělala elegantní pauzu, aby vynikla má následující objednávka a velice mondénním nosovým jsem hlasem pronesla: „… a ještě bych poprosila ČAČOPIS Vogue.“

Dobrý no. Paní prodavačka se smála. Já taky. Nicméně jsem si připadala jako PÍSA.


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat