SOUTĚŽ: Doplňte vitamin C díky Rakytníkové edici od Ovocňáku

07.12.2018 | Zábava

To, že Ovocňák vyrábí kvalitní pyré a mošty ze 100% ovoce, už víte. Avšak současná poptávka po zdravých produktech stále roste, a proto firma přichází s novinkou: rakytníkovou edicí napěchovanou vitaminem C. Hrajte s námi o 5 dárkových balíčků s touto řadou!

Rakytník aneb Rostlina budoucnosti

Kůra, listy i plody rakytníku obsahují širokou škálu tělu prospěšných látek a hovoří se o něm jako o rostlině budoucnosti. Obsahuje až 10x více vitaminu C než například pomeranče. Vitamin C v lidském těle působí jako významný antioxidant a zbavuje tělo volných toxických radikálů. Rakytník je bohatý na vitaminy D, B1, B2, B6, P, K, E, F, cholin, některé významné aminokyseliny, karoteny a organické kyseliny. Je proto výborný na podporu imunity, zvyšuje odolnost vůči stresu a působí antibakteriálně. Olej z dužiny, slupky a semen je velmi ceněnou surovinou, pomáhá se žaludečními problémy, hojí sliznici, působí na vředy a regeneruje pokožku.

100% Rakytníková šťáva a rakytníkový sirup

Jeden z hlavních produktů z rakytníku je 100% šťáva lisovaná za studena z ručně sbíraných plodů, bez jakékoli další úpravy, ošetřena pouze pasterizací. Už 40 ml denně zcela pokryje DDD vitaminu C, ideálně rozmíchat ve 200 ml vody. Díky vysokému obsahu vitaminu C je šťáva poměrně kyselá, což nemusí každému vyhovovat. Proto je k 30 % rakytníkové šťávy přidáno 70 % jablečného BIO koncentrátu za vzniku rakytníkového sirupu, který je výborný k přípravě limonád nebo horkých nápojů. Koncentrovaná jablečná šťáva příjemně doplňuje chuť rakytníku, při doporučeném ředění 1 : 7 zajišťuje dostatečnou sladkost a zaručuje opět 100% podíl ovoce a to bez přidaného cukru.

Rakytníkové čaje

Lisováním rakytníků dojde k produkci tzv. výlisků, které jsou dále zpracovány do podoby čaje, aby bylo dosaženo co nejmenších ztrát ze samotné suroviny. Díky lisování za studena si výlisky zachovávají stále hodně vitaminů a olejnin. Proto sušíme pomalu při nižších teplotách a díky tomu si pak můžete v čaji vychutnat intenzivní chuť rakytníku.

Momentálně se v Ovocňáku vyrábí 100% rakytníkový čaj a rakytníkový čaj s meduňkou, kde sušené plody tvoří 2/3 obsahu a doplňuje ho sušená meduňka v BIO kvalitě. Dohromady tvoří velmi příjemnou ovocno-bylinnou chuť navozující pohodu. Skvěle prohřeje nebo vychlazený naopak příjemně osvěží.

V zimě je naše imunita ohrožena chladným počasím, a proto je ideální čas se posilnit právě nějakým výrobkem z rakytníku. Na Vánoce máme pro vás tip na dárek, a to rakytníkovou sadu tvořenou šťávou či sirupem, jedním z čajů a hrníčkem s logem Ovocňák.

Více informací a nápovědu k soutěžní otázce najdete na www.ovocnak.cz

Využijte skvělou nabídku pro čtenářky Bety.cz! Zadejte při nákupu na eshop.ovocnak.cz heslo vanoceBETY a získejte slevu ve výši 10 %! Akce platí do 31. 1. 2019.

Zapojte se do soutěže a vyhrajte 5x dárkový balíček Rakytníkové edice od Ovocňáku!

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a odpověď poslat společně se jménem a adresou na e-mail redakce@bety.cz. Do předmětu mailu napište "RAKYTNÍK".

Otázka:

Jakou odrůdu rakytníku v Ovocňáku pěstují?
a)    Aromat
b)    Botanika
c)    Elegance

Soutěž probíhá od 7. do 14. prosince2018

Vyhrává 5., 200., 500., 700. a 1000. správná odpověď.

Pravidla soutěže najdete zde





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat