SOUTĚŽ: Vyrazte do světa muzikálů v divadle Hybernia

24.12.2018 | Zábava

Propadli jste kouzlu muzikálů? Pak s námi soutěžte o jeden ze tří voucherů do pražského Divadla Hybernia na muzikál podle vlastního výběru!

Významné muzikálové divadlo sídlí v Domě U Hybernů, který na první pohled upoutá zajímavou empírovou podobou. Díky svému jedinečnému umístění v historickém jádru Prahy je divadlo také dějištěm výjimečných koncertů, plesů a prestižních kulturně-společenských akcí.

Především se v něm ale scházejí milovníci zahraničních a především českých muzikálů. Poslední novinkou na tomto poli je muzikál Doktor Ox, který měl premiéru v říjnu tohoto roku.

Střet dvou světů


Jiří Korn jako Doktor Ox a Petr Ryšavý jako Sebastian.

Doktor Ox je nový, původní český muzikál Divadla Hybernia, tentokráte o mladých hrdinech, kteří se vzepřou záměru zločinného doktora Oxe. Tento pseudovědec totiž touží ovládat myšlení obyvatel, a to pomocí svého ďábelského, v podstatě ale jednoduchého vynálezu.

Po předchozím převážně dramaticky vypjatém muzikálu Mefisto přichází tentokráte Divadlo Hybernia s muzikálovou komedií, ve které se nejen střetnou dva zcela odlišné myšlenkové světy, ale zejména se v ní střetnou dva světy hudební, z nichž ten nový, dynamický a svobodomyslný, tak typický pro hlavního hrdinu příběhu mladíka Sebastiana, pořádně rozčeří v izolovaném městečku poklidné vody. V příběhu o zločinném doktoru Oxovi tedy nejde o nic míň než o touhu jedince masově ovládat myšlení obyvatel. Že vám to v současné době médií přijde docela aktuální? I proto tento muzikál vznikl…

Libreto této hudební komedie je po Golemovi a Mefistovi již třetím titulem scenáristy a režiséra Zdeňka Zelenky, které napsal výhradně pro Divadlo Hybernia. Autorem textů písní je Boris Pralovszký, choreografii povede Ivana Hannichová, nesmírně těžký úkol spočívá na bedrech zkušeného skladatele Jiřího Škorpíka.

Více informací a nápovědu k soutěžní otázce najdete na www.hybernia.eu

Zapojte se do soutěže a vyhrajte 1 ze tří voucherů na vstupenky na muzikál v divadle Hybernia podle svého výběru!

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a odpověď poslat společně se jménem a adresou na e-mail redakce@bety.cz. Do předmětu mailu napište "DIVADLO".

Otázka:

Autorem předlohy muzikálu Doktor Ox je?
a)    Božena Němcová
b)    Jules Verne

Soutěž probíhá od 24. do 31. prosince 2018

Vyhrává 10., 500. a 1000. odpověď.

Pravidla soutěže najdete zde





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat