V duchu karnevalu: Jaký kostým vyrobit na poslední chvíli?

11.03.2019 | Zábava

Zapomněli jste, že má vaše ratolest zítra ve školce karneval? Jste pozvaní na party v převleku, ale nechce se vám investovat do drahých kostýmů nebo není v blízkosti žádná půjčovna? Nezoufejte! Když se doma pořádně rozhlédnete, jistě objevíte něco, z čeho kostým vyrobit. Máme pro vás pár tipů.

Robot

K vytvoření kostýmu robota vám bude stačit větší kartonová krabice, stříbrná lepicí páska (postačí i obyčejná), alobal a lihový popisovač.

Krabici složte a z jedné strany zalepte. Do přelepené části vyřízněte otvor pro hlavu. Na hladkých stranách vytvořte otvory pro ruce a spodní uzavíratelnou část odřízněte úplně. Vznikne tím taková hodně neforemná vesta.

Po celé ploše krabici polepte stříbrnou lepicí páskou, alobalem, případně lze použít termoizolační fólii z autolékárničky.

Fixou na krabici dokreslete nýtky a šroubky, ovládací panel s tlačítky, pokud máte v garáži staré dráty nebo kus hadice od vysavače, klidně je do kostýmu zakomponujte. Hlavu robota můžete vyrobit z menší krabičky, které uděláte otvory pro oči. Nebo si jen vymodelujte čepici s anténkami z alobalu.

Z krabic můžete dle libosti a domácích zásob vytvořit cokoli. Přilepením kelímků od jogurtu například kostku LEGA, nabarvením jednotlivých čtverečků Rubikovu kostku atd.

Potápěč

Pro výrobu převleku potápěče si připravte dvě dvoulitrové lahve od nápojů, provázek, izolepu, jakoukoli akrylovou barvu, tmavé oblečení a plavecké brýle.

Lahve nejprve natřete barvou a nechte zaschnout. Poté je vedle sebe postavte a omotejte izolepou nahoře i dole. Do dna každé z lahví udělejte otvor, protáhněte jím provázek a pokračujte i skrz hrdlo. Provázek bude sloužit k zavěšení „kyslíkových bomb“ na ramena, měl by být tedy dostatečně dlouhý. Když budete mít provázek protažený celou lahví, konce svažte a hrdlo zašroubujte.

Potom se už jen oblečte do černých legín a trika, na hlavu navlečte potápěčské brýle a s bombou na zádech můžete vyrazit.

Víla Zubnička

Na vílu Zubničku budete potřebovat smeták, šaty dle vašeho výběru, kartáček na zuby, a kdo chce, může si vytvořit křídla.

Nejprve si vyrobte žezlo. Násadu vyjměte ze smetáku a ten poté přilepte nebo přišroubujte ze strany, aby tvarem připomínal zubní kartáček. Násadu omotejte látkou nebo stuhou, aby působila více pohádkově a ladila vám k šatům. Kartáček na zuby bude součástí účesu. Vytvořte si vysoký drdol a kartáček do něj zasuňte. Zbytek kostýmu už je na vás. Staré záclony, letní šaty… fantazii se meze nekladou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat