Hudební nástroje, na které zvládne hrát téměř každý

24.07.2019 | Zábava

Máte rádi hudbu, ale hudební nástroje jste viděli jen za výlohou nebo na koncertech oblíbené kapely? Nevadí! Pokud si toužíte doma po večerech brnkat libé melodie, ale nemáte čas na soukromé hodiny, existuje pár nástrojů, na které se s trochou snahy a připojením k internetu naučíte i sami.

Kalimba

Kalimba je poměrně málo známý nástroj, patřící do skupiny perkusních nástrojů. Zjednodušeně řečeno jde o malou, dřevěnou krabičku, na které jsou připevněny kovové jazýčky, jež se rozeznívají brnkáním palci pravé i levé ruky. Existuje více druhů, od menších, s pěti jazýčky, až po velké, jednořadé nebo dvouřadé, s osmnácti tóny. Samozřejmě je lepší začínat s těmi, které mají jazýčků menší počet. Až si budete jistí v kramflecích, můžete si pořídit větší. Na internetu najdete nespočet návodů, jak na kalimbu hrát. A slibujeme vám, že budete spokojeni, i když vám to vůbec nepůjde. Má totiž úžasně relaxační zvuk.

Xylofon

Xylofon není jen hračka pro malé děti. Především je to úžasný hudební nástroj, a když se to na něj umí, je to velká krása. Hrát na xylofon ale není nijak složité. Chce to jen trochu trénink a schopnost improvizace. Nebojte se a jeden si domů pořiďte. Čím větší, tím hlubší tóny jsou, a tím příjemněji se poslouchá. Na večery při sklence vína je to ideální společník. Vypněte na chvilku mozek a ponořte se do magické melodie xylofonu.

Panova flétna

Panova flétna je mezi těmi jednoduchými nástroji jedním z těch složitějších. Hra na ni totiž vyžaduje nejen zapamatování pozice jednotlivých tónů, ale také správnou techniku rozeznívání jednotlivých trubiček. Když se ale touhle záludností prokoušete, nic vám nebrání vytvořit si doma doslova indiánskou atmosféru. Nezaměnitelný a nádherný zvuk panovy flétny jistě nepopudí ani vaše sousedy.

Okarína

Okarína je starobylý dechový hudební nástroj, nejčastěji vejčitého tvaru se čtyřmi až dvanácti otvory a náustkem. Tyto nástroje jsou nejčastěji hliněné či keramické, setkat se ale můžete už i s plastovými nebo dřevěnými modely. Okaríny měly velký význam v čínské a mexické kultuře, ačkoli jejich původ byste možná nečekali. Okarína byla totiž původně hračkou pro děti. Možná proto by měl muzikant – začátečník nejprve vyzkoušet hru na tento hudební nástroj.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat