Jak se zabavit na paddleboardu?

25.09.2020 | Zábava

Co je to ten paddleboarding? Dlouhé anglické slovíčko zdomácnělo i u nás a z paddleboardů se v několika posledních letních obdobích stal naprosto bezkonkurenční fenomén. Jedná se o nadčasovou a velmi variabilní sportovní aktivitu s oficiálním názvem Stand Up Paddleboarding (často narazíte na zkratku SUP). Můžete jen tak pádlovat a kochat se krásami okolní krajiny, to je jeden z nejčastějších způsobů, jak lidé paddleboardy používají. Velmi rozšířené je také kondiční cvičení a jóga na paddlebordech. Při pohybu na paddleboardu zapojujete svaly celého těla a vylepšujete svou schopnost udržení rovnováhy.

Paddleboardy rozhodně nepatří jen na stojaté vody českých rybníků, jezdí se na nich na divoké vodě

Havaj, matka vodních sportů

Historie paddleboarding sahá až do roku 1960, přestože do obecného povědomí se dostal až v posledních několika letech. Na počátku stáli surfaři z Havaje, kteří potřebovali pořídit snímky turistů během jejich výcviku. Začali tak na vodu používat své longboardy.
S postupem času se  paddleboardy staly alternativou pro surfařská prkna, zejména v momentech, kdy pro surfování nebyly dost velké vlny. Díky tomu se paddleboard dostal postupně i do vnitrozemí na stojaté vody.

Aktivita pro všechny

Paddle je určen pro všechny, bez ohledu na věkovou kategorii, stačí milovat pohyb a mít rád pohyb na/ve vodě. Když se dnes vypravíte na rodinou dovolenou, budete mít velký problém s vymýšlením aktivity, která by byla zajímavá pro všechny. Právě aktivity na paddleboardu jsou jednou z mála činností, které dokážou zabavit úplně všechny. Výhodou je řada rozdílných činností, ke kterým můžete paddleboardy využít. Ať už budete závodit, cvičit nebo objevovat zákoutí na přehradě, pokaždé si užijete spoustu zábavy.

Proč tedy paddleboardy vyzkoušet?

  • Při jízdě na paddleboardu se zbavíte stresu a budete nabití novou energií
  • Zažijete parádní zábavu při závodění
  • Zapracujete na zpevnění celého těla, protože pohyb na paddleboardu zapojuje všechny jeho části
  • Nesmírně důležitou součástí pohybu na paddleboardu je práce na rovnováze

Ať už budete pořizovat paddleboardy pro celou rodinu nebo jen pro sebe, podívejte se na naši nabídku, určitě si u nás vyberete a v neposlední řadě jsme schopni vám poradit.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat