Tip na aktivitu, když je venku nevlídno

18.10.2021 | Zábava

Září mívá příjemná hřejivá odpoledne, kdežto rána už začínají být plná mlh, rosy a chladného vzduchu. Říjen už je o poznání horší, nejenže už teplá odpoledne spočítáme na prstech jedné ruky, ale začíná pršet a foukat. Přemýšlíte také, jak přesunout sportovní aktivity dovnitř? Naše rada zní, kupte si šipky!

Šipky… to je rada, říkáte si znechuceně a hned si představíte zakouřenou hospodu, půllitry piva a potácející se individua snažící se hodit šipkou do šipkového automatu. Nene, k tomu své děti vychovávat nebudu, říkáte si. Jenže pozor: Šipky si dávno vydobyly místo mezi dobře zavedenými sporty. Existuje i mistrovství světa v šipkách a třeba Anglie a Holandsko považují šipky za jeden z nejlepších sportů. Světoví mistři a celebrity v šipkách mají sice k vysportovaným tělům světových třeba tenisových nebo lyžařských ikon daleko, ale v tomto osobitém sportu jsou jedineční… Jak jsme již napsali, v anglicky mluvících zemích mají šipky své místo na výsluní dlouhá desetiletí, jinde pak počty hráčů závratně stoupají a platí to i českých šipkách. Pokud to se šipkami začnete myslet vážně, pořiďte si šipky s kovovým hrotem a můžete začít trénovat na to, abyste se dostali mezi elitu.

Zabavte se na dlouhé podzimní večery

I když jsme napsali, že postava se asi šipkami „vybrousit“ moc nedá, i tak je to jako aktivita na dlouhé podzimní a zimní večery ideální. V šipkách vůbec nezáleží na atletické postavě hráčů, jejich síle, výšce nebo váze. Důležitý je jen trénink, silné nervy a trocha štěstí. Hrát může vnuk s babičkou, dva kamarádi nebo můžete uspořádat rodinný turnaj. Kdokoli může porazit kohokoli, o to větší je to zábava, ale také nervy. Mluvili jsme o tom, že šipkový automat býval přítomný v každém hostinci, dnes je opravdu běžné mít šipkový nebo elektronický terč doma.  A v dnešní internetové době dvojnásob!

Zlobíte se na syna a na dceru, že veškerý volný čas tráví s mobilem v ruce nebo u počítače? Chcete je při zimních odpolednech zvednout z gauče? Šipky přitáhnou každého – nevynikáte v běhu, v míčových hrách ani v atletice? Nic není ztraceno, sami můžete být překvapení, jak dobří v šipkách jste. A jak bylo řečeno – vše záleží na tréninku. Šipky jsou opravdu náboženství, možná si klepete na hlavu, ale podívejte se na kterýkoli přenos mistrovství světa v šipkách, kde uvidíte šílenství fanoušků a uvědomíte si, že příchod šipkařského mistra se rovná příchodu hollywoodské hvězdy.






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat