Transformers, Lego Friends a jednorožci – úspěch zaručen!

18.10.2021 | Zábava

Když jsou v rodině děti – a je jedno, jestli jsou to kluci, nebo holčičky či mix obou, rodiče se stávají profi znalci v oboru hraček. První dva roky si sami vybíráte, zda to či ono dětem koupíte, řešíte nezávadnost hračky, kupujete hračky kreativní a chytré, které přispějí ke správnému vývoji vašeho dítěte. A když jsou dětem tři a více, už si samy dokážou říct, co chtějí, všudypřítomná reklama v televizi a letmá návštěva hračkářství také udělá své. Jak se tedy zorientovat ve značkách a firmách vyrábějících hračky?

HASBRO

Americká společnost Hasbro se proslavila postavičkami vojáků, superhrdinů od Marvelu, či DC a také řadou Transformers, kterou ještě  umocnila filmová série amerických sci-fi akčních filmů. Mezi hračky, které si našly cestu do srdcí vašich dětí, jsou také Monopoly, Nerf, My Little Pony hračky, Twister či Strážci vesmíru.

MATTEL

Americká společnost Mattel je již přes 60 let jednou z největších hračkářských společností a ze tří největších hračkářských společností je nejmladší, protože byla založena „až“ v roce 1945. Mezi hračky, které můžete znát z hračkářství, je panenka Barbie, řada Fisher-Price toys, Polly Pocket dolls, autíčka Hot Wheels a Matchbox cars a celá řada licencovaných produktů od Disney a Nickelodeon.

LEGO

Na přelomu tisíciletí dvojici Mattel a Hasbro doplnilo Lego. Dánská společnost Lego bude za pár let slavit 100. výročí svého založení. Původně vyráběla dřevěné hračky, po válce ovšem začala vyrábět plastové kostičky, které se dostaly do každé rodiny. V roce 2000 bylo Lego vyhlášeno hračkou století… Každá maminka batolete bude znát LEGO Duplo, pro větší děti pak jsou kolekce LEGO Technic, LEGO Friends, LEGO Star Wars a tak dále.

Retro výrobci hraček, kteří dnes frčí

I hračky z minulého století se dočkaly svého comebacku. Česká společnost DINO Toys na trh znovuuvedla legendární hračku – plastovou Tatru 148. Všichni, kterým je třicet a víc si vybaví oranžové auto, které měla většina českých domácností s malým dítkem. To samé se stalo populární hračce z osmdesátých let – Igráčkovi. Další firma, která vstala z popela je Merkur, vyrábějící kovové stavebnice. Tyto skládací stavebnice ovlilvnilx každou generaci dětí od počátku dvacátého století. Dalším výrobcem je  Kovap, ten produkuje plechové mechanické hračky a je pokračovatel bývalého KOVODRUŽSTVA Náchod založeného v roce 1950. Natahovací berušku nebo traktor v minulém století měl snad každý! Firma Fatra Napajedla vyrábí nafukovací hračky více než 60 let a mezi nejznámější výrobky patří dnes již ikonické sedací hračky jako Slon, Buvol, Koník a další.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat