Během vánočních svátků přijdou vhod zábavné aktivity

05.12.2021 | Zábava

Vánoční svátky tradičně trávíme nejen v úzkém rodinném kruhu s našimi nejbližšími, ale i s těmi, se kterými jsme se dlouho neviděli, a s kterými nám vánoční svátky dávají příležitost se po dlouhé době zase setkat. Kromě tradičního průběhu svátečních dní je skvělé oživit drahocenný společný čas nějakou společnou a atypickou zábavnou aktivitou, která se zapíše do příjemných vzpomínek všech zúčastněných.

Jaké aktivity by to měly být? Pokud si nejste jistí, zkuste se inspirovat některými zmíněnými v našem článku.

Vyrobte si vlastní girlandu

Většina z nás vyrábí girlandy z umělé borovice nebo jiné zeleně. Zkuste to letos jinak, a ze zcela jiného soudku. Existuje spousta nápadů na kreativní girlandy, jako je girlanda z popcornu a sušeného ovoce nebo klidně i girlanda vyrobená z palčáků!

Postavte sněhuláka

K vytvoření okouzlujícího sněhuláka s klasickými prvky, jako je mrkvový nos a oči vyrobené z uhlí nebo stěrku, nepotřebujete závěje sněhu. Stačí i menší sněhová pokrývka. A pokud se do svátků nepoštěstí, a Vánoce budou (jako poslední roky) opět bez sněhu, vyrobte si sněhuláka například z papíru a zavěste jej jako dekoraci do okna. Sněhulák prostě ke svátkům patří, ať už v jakékoli podobě!

Tradiční netradiční stromeček

Kromě klasického vánočního stromku z jedličky či smrku, zkuste vymyslet kreativní stromeček, který vlastně ani není stromečkem. Například uspořádejte fotografie z dovolené a přání do tvaru stromu na prázdné zdi v pokoji. Nebo zavěste světelný řetěz na zeď a vytvarujte jej do tvaru stromečku. Fantazii se meze nekladou.

Rozveselte své vchodové dveře

Na dveře nepatří pouze věnce! Pokud máte velké masivní vchodové dveře do domu, zavěste na ně třeba pár starých retro bruslí naditých čerstvými smrkovými větvičkami, ozdobené stužkou. Výhodou takové dekorace je mimo jiné i to, že ji můžete nechat na dveřích klidně až do února, aniž by vás sousedé pomluvili.

Uspořádejte sousedskou výměnu cukroví

Se vším tím krásným zdobením vánočního cukroví, na kterém jste se celý měsíc dřeli, byste měli předvést své dovednosti a uspořádat výměnu cukroví se svými sousedy či přáteli. Podělte se o recepty a nápady a ochutnejte lahodné kousky cukroví od druhých.

Vyzkoušejte nový dezert

Založte novou rodinnou tradici, a připravte si něco, co jste zatím v předešlých letech nevyzkoušeli. Třeba perníkový cheesecake! 

Přečtěte si u stromečku pohádku před spaním

Shromážděte dospělé, děti (i domácí mazlíčky) v obýváku, zakryjte se hebkou dekou, a přečtěte si společně nějakou vánoční pohádku. O chvíle strávené společně jde přece během Vánoc nejvíc!

Vytvořte (nebo si kupte) adventní kalendář.

Ještě jste si nepořídili adventní kalendář? Pak máte perfektní výmluvu, abyste si jeden vytvořili. Můžete si vytvořit jeden atypický, který sestává z kelímků nebo pozinkovaných vědérek označených čísly a zavěšených na girlandě. V každém bude na vás čekat nějaké překvapení.

Nezapomeňte si vyzdobit kuchyň

Svou sváteční kreativitu nemusíte soustředit jen na obývací pokoj. Koneckonců v kuchyni trávíte velkou část předvánočních příprav i svátků samotných. Pořiďte si vánoční utěrky, červené hrníčky, prostírání, na okno v kuchyni zavěste sváteční věnec a nezapomeňte ani na mísu s pomeranči nazdobenými hřebíčkem.

Vyrobte si perníkovou chaloupku

V případě domečku z perníku se jedná o vskutku tradiční aktivitu, která je však také dosti ošidná, o čemž ví každý, kdo to již zkoušel, své. Nemusíte se však bát. Začněte s jednoduchým designem a rok od roku budete mít co vylepšovat.

Vytvořte si vlastní vánoční přání

Použijte razítka z brambor nebo klidně vlastní palce, které budete střídavě namáčet ve vodových barvičkách a vytvoříte jedinečnou barevnou koláž. Zeleným inkoustem vytvořte pomocí otištěných palců listy jmelí, přidejte bobule z červených palců, domalujte červenou fixou mašličku a stonky zelenou, a získáte originální tématické přání.

Vytvořte ozdoby ze slaného těsta

Vykrajované, vyřezávané či zaplétané ozdoby ze slaného těsta nechejte důkladně vysušit a použijte je jako ozdobu na vánoční stromeček, girlandy, závěsné dekorace na dveře nebo jako komponent při výrobě věnců. Návod na přípravu těsta i postup při jeho sušení (či pečení) naleznete na různých internetových stránkách.

Podělte se s ptáčky a zvířátky

Oblíbená aktivita zejména u dětí. Vyrobte si domácí lojové koule se semínky a vydejte se společně na procházku, jejíž součástí bude zavěšování dobrot pro ptáčky a veverky na různých místech.

Jděte bruslit s rodinou

Ať už se rozhodnete pro romantické rande nebo zábavné odpoledne s dětmi, bruslení není nikdy špatný nápad. Možná se z vánočního bruslení stane jedna z vašich nejoblíbenějších vánočních vzpomínek!

Zdroje: countryliving.com, kreativnitechniky.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat