Láska prochází žaludkem i na Valentýna!

28.01.2013 | Zábava

Ať se nám to líbí nebo ne, Valentýn se opět blíží. Některé páry jej neprávem odsuzují jako americký konzumní svátek. Američané ale pouze ve 20. století tento svátek znovu obnovili, jinak jeho tradice sahá až do starého Říma. Už tehdy si zřejmě milenci posílali psaníčka, květiny nebo cukrovinky. Navážeme na antickou tradici, a poradíme vám, na jaké pochoutky jej zaručeně dostanete.

Proč zvolit gurmánský dárek?

•    dárek pro partnera bude vlastně dárkem i pro vás – dobře se najíte oba dva a ještě strávíte příjemné společné chvíle
•    chytrou volbou afrodiziakálních potravin se příjemně naladíte na nadcházející večer
•    gastronomickým dárkem neurazíte ani odpůrce oslav Valentýna
•     nemusíte se bát, že se dárek nebude líbit
•    v nabídkách valentýnských slev najdete celou řadu luxusních restaurací, kde se můžete díky akcím najíst v romantickém prostředí za přijatelné ceny

Ideální složení afrodiziakálního menu

Bezpochyby jsou skvělou volbou ryby a mořské plody obecně. Z polévek doporučujeme ty, které obsahují celer nebo chřest. Dezerty, které na Valentýna budete servírovat, by měly obsahovat vanilku nebo skořici. Ideální jsou také ořechy a mandle. Jedním z nejstarších afrodiziak na světě je med a samozřejmě čokoláda.

Na tyto pochoutky sbalíte každého muže

Sushi – ne nadarmo jej Japonci považují za jakousi milostnou předehru. Je plné afrodiziakálních potravin a i rituál jeho konzumace se hodí k romantické atmosféře. Náš tip! Nejčastěji se sushi objevuje v nabídce slev v Praze, což představuje ideální spojení s výletem do metropole.

Šťavnatý steak – typicky mužská vášeň, kterou byste mu neměla aspoň na Valentýna odepřít. Také červené maso a dobré vínko podporují dobrou náladu.

Marinovaná žebírka – jde spíše o takovou "obíračku", ale pokud vyberete dobrou restauraci, kde žebírka připravují pomalu a s dobrými omáčkami, pochutnáte si i vy.

Tatarský biftek s topinkami – oblíbená pochoutka se konečně smí oficiálně podávat, byť s dovětkem "na žádost klienta". Pozor! Pokud jste těhotná, tatarák ani sushi si raději nedávejte.

Kuřecí křidélka marinovaná v medu
– toto je ideální volba, protože med je zdravý, patří mezi námi vytipovaná afrodiziaka a jde o docela lehké jídlo, které se hodí i na večer.

Náš tip! Nově můžete muže vzít na celý gurmánský víkendový pobyt, kde ochutnáte různé speciality a ještě si odpočinete od shonu běžných dní. Mimochodem – Valentýn letos připadá na čtvrtek, takže spojení s prodlouženým víkendem se přímo nabízí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:27
307 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:20
141 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:16

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat