Úžasná fakta o královně Alžbětě II.

Královna Alžběta II. zemřela 8. září 2022 – ve věku 96 let, po 70 letech na trůnu. A přesto jsou některé věci, které jste o královně pravděpodobně nevěděli...

I když královna Alžběta II. vládla 70 let, a byla tak součástí životů téměř všech lidí na celé planetě, existují věci, které jste o ní jistě nevěděli. A které z ní dělají tak nějak více člověka… (1).

Královna milovala večírky

A to natolik, že své narozeniny slavila dvakrát do roka. Alžběta II. se narodila 21. dubna – a tento den slavila se svou rodinou. Její oficiální narozeninová oslava se však tradičně konala v sobotu v červnu. Důvod? V červnu je počasí hezčí než v rozmarném dubnu.

Královna nenáviděla objetí

Královna neměla ráda, když ji někdo objímal. Když ji Michelle Obama na setkání v roce 2009 objala, všem přítomným se zatajil dech. Ale Alžběta II. reagovala sebevědomě – a objala první dámu Spojených států paží kolem pasu.

Královna ráda vyčnívala

Všimli jste si, že královnin doprovod byl většinou oblečený v neutrálních tónech? Dokonce i vévodkyně Kate se často zdržela nošení jasných barev, když doprovázela královnu na vystoupení, takže všechny oči byly upřeny na královnu.

Královna neměla pas ani řidičský průkaz

Přestože byla královna jedním z nejnáruživějších cestovatelů na světě, protože navštívila 116 zemí, nemohla sbírat do pasu žádná razítka – žádný totiž neměla. Protože všechny britské pasy byly vydány na její jméno, sama žádný nepotřebovala. Byla také jedinou osobou v Británii, která mohla řídit bez řidičského oprávnění.

Královna vydala CD

Získala zlatou desku za koncert pořádaný královnou k jejímu zlatému jubileu. Název CD: Party at the Palace. Byli tam mimo jiné Paul McCartney, Elton John a Ozzy Osbourne.

Královna neměla ráda selfie

V rozhovoru s tehdejším americkým velvyslancem v Anglii Matthewem Barzunem v roce 2014 královna odhalila, že jí selfie připadají „zvláštní“ a „nepochopitelná“. Focení selfie považuje za špatné chování. 

Královna milovala laky na nehty značky Essie

Královnin oblíbený lak prý byly Essie's Ballet Slippers. V roce 1989 její kadeřník údajně poslal dopis do firmy s žádostí o tuto barvu – tvrdil, že je to jediná, kterou Její Veličenstvo nosí.

Královna zaplatila za své svatební šaty kupony

Královna Alžběta II. se provdala za svého třetího bratrance Philipa Mountbattena 20. listopadu 1947 – dva a půl roku po skončení druhé světové války. Stále platila úsporná opatření, takže Elizabeth sbírala kupony, aby shromáždila materiál na své svatební šaty. Výsledkem byla saténová róba v barvě slonové kosti s 10 000 bílými perlami navržená Normanem Hartnellem.

Královně se přezdívalo „Klobása“

Alžbětin manžel princ Philip (zemřel v roce 2021) ji láskyplně nazýval „Sausage“ – česky klobása.

Královna e-mailuje od roku 1976

Když byl v roce 1976 královně představen internetový předchůdce „ARPANET“, byla jednou z prvních lidí na světě, kteří poslali e-mail – pod uživatelským jménem „HME2“ („Její Veličenstvo, Alžběta II.“). 

Královna byla v módě pragmatická

Královna Alžběta II. si prý nechala do sukní všít olověné koule, aby ji nikdy v poryvech větru nezradily. Také prý měla v každé kabelce háček na maso, aby si mohla kdykoli pověsit tašku.

Královna milovala sociální sítě

Královna byla na Twitteru, YouTube, Instagramu a Facebooku. Možná nepřidávala příspěvky osobně, ale rozhodně o všech věděla.

Královna kralovala nejdéle

Královna Alžběta II. byla nejdéle sloužící královnou. Na trůnu vládla 70 let.

Zdroj: (1) www.elle.de/lifestyle-queen-elizabeth-fakten - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat