Velký knižní čtvrtek je zpět: Šestice titulů, kterou byste neměli přehlédnout!

13.03.2014 | Zábava

Velký knižní čtvrtek ukáže to nejlepší z jarního knižního trhu. Další díl krimi seriálu o komisaři Harrym Holeovi nebo román o posledních měsících života Jaroslava Haška. Čtenáři si budou moci vybrat z dvanácti nových titulů, z toho deset i jako e-knihy. První várka novinek do vašich knihoven je tu!

Jo Nesbø: Červenka / Kniha Zlín

1944: V ruských zákopech umírá norský voják Daniel Gudeson. Později se v jedné vídeňské nemocnici objeví muž, jenž tvrdí, že on je Daniel. 1999: Harry Hole se dopustí omylu s tragickými následky a je přeložen k případu pašování zbraní. Do Norska se dostala speciální puška šitá na míru atentátníkům. K čemu má být použita?

Harry se pouští do pátrání a stopy vedou mezi norské válečné veterány a neonacisty. Vzápětí je jeden z veteránů zavražděn. 2000: Zatímco v ulicích Osla taje sníh, skládá se příběh dílek po dílku a vrah si připravuje scénu pro svůj závěrečný výstup.

Miloš Urban: Přišla z moře / Argo

Jednoho dne se na pláži v jihoanglickém městečku objeví tajemná krásná dívka oděná jen v plavkách, která zjevně vyšla z moře. Je promrzlá, nikoho nepoznává, na nikoho nereaguje.  Místní noviny v tom vidí senzační zprávu okurkové sezóny. Mladý novinářský elév z Prahy, který je v Anglii na stáži má o dívce napsat reportáž. 

Když dorazí do policejní cely, zdá se, jakoby ho dívka poznávala. Ukáže se však, že tato skutečnost může být životu nebezpečná. Inteligentní román noir jako odpověď současným krvavým krimi thrillerům.

Peter May: Muž z ostrova Lewis / Host

Muž beze jména. Muž bez paměti. Muž, který nemá na výběr. V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy bodných ran. Policie se domnívá, že jde o oběť rituální vraždy před stovkami let, avšak vytetovaný Elvis na mladíkově pravé paži svědčí, že se vražda musela stát ve druhé polovině dvacátého století.

Do případu se vloží bývalý detektivní inspektor Fin Macleod, který se mezitím vrací na svůj rodný ostrov. Finovi je jasné, že jeho návrat domů bude trochu rušnější, než čekal.

Alice Munroová: Drahý život / Paseka

Osudy, které utváří touha, citová vzplanutí, náhlá hnutí mysli i náhodné události. To všechno ovlivňuje hrdiny, kteří zjišťují, že od určitého okamžiku se jejich život už nikdy nevrátí do původních kolejí.

Nenápadná hloubka, nepředvídatelnost a průzračnost příběhů znovu dokládají sílu autorčina vypravěčského umění, schopného postihnout věčnou proměnlivost, bohatství a jedinečnost i toho nejobyčejnějšího života.

Irena Dousková: Medvědí tanec / Druhé město

Irena Dousková napsala svůj nejlepší román o posledních měsících života enfant terrible české literatury Jaroslava Haška.  V roce 1922 se nemocný Hašek uchýlil do Lipnice. 

Ještě v něm dřímá někdejší vtipálek a provokatér, který se uměl královsky bavit a trefně psát, avšak lipnická komunita je už jeho posledním protivníkem. Ještě píše pro přátele košilaté verše a pro místní ochotníky „skandální“ hru, ale za bezesných nocí mívá jeho tvář výraz vyděšeného dítěte.

Juraj Červenák: Mrtvý na Pekelném vrchu /Detektivní příběh z rudolfínské doby / Argo

Historická detektivka s prvky špionáže a konspiračního thrilleru, ale i hororu, mysteriózního či dobrodružného románu od hvězdy české a slovenské fantasy. Napínavý děj se odehrává v Horních Uhrách v době tureckých nájezdů.

Svéráznými hrdiny jsou ostřílený kapitán Joachim Stein - drsný, přímočarý a prostořeký válečný veterán a notář Matěj Barbarič - vzdělanec, diplomat a cestovatel se slabostí pro ženy a víno. Ti musí vyřešit případ vraždy šlechtice i pokus o velezradu.

EXKLUZIVNĚ PRO NAŠE ČTENÁŘKY: SOUTĚŽ o 6x dva tituly z Velkého knižního čtvrtka!

Potkejte se se svými oblíbenými autory!

Kdy: 20. 3. 2014 v rámci akce Velký knižní čtvrtek
Kde: V Městské knihovně v Praze


Irena Dousková, Miloš Urban, Juraj Červenák nebo Lucie Lomová – to jsou autoři, kteří se zúčastní akce v rámci Velkého knižního čtvrtku v Městské knihovně v Praze. Knihovna se stala partnerem Velkého knižního čtvrtku již vloni, kdy se čtenáři mohli potkat například s Bohdanem Slámou, Evženem Bočkem nebo Jiřím Padevětem.  „Letos chceme v započaté spolupráci pokračovat, a tak jsme opět připravili setkání s autory a čtenáři. Netradiční na tom je, že plánujeme setkání neformální, vše bude probíhat za provozu knihovny. Čtenáři se tak budou moci zeptat svých autorů na to, co je zajímá, prakticky tváří v tvář,“ říká zástupce pořadatele Ctirad Fuchs. Akce proběhne v prostorách Městské knihovny na Mariánském náměstí 20. března 2014 od 17.00 do 19.00.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat