Komentáře k článku

introvert 02.11.2018

Výše inteligence vůbec nesouvisí primárně s tím, jak žijeme. Je dána v genové výbavě jedince od otce a matky, buď se projeví v genech po jednom z rodičů, samozřejmě ne přesně jako kopie - jsme souborem genové výbavy obou rodičů, nebo se potencuje ( k radosti obou rodičů, pokud jsou oba inteligenčně na výši a zakládají si své sebevědomí na těchto schopnostech). Inteligence je rys stabilní, ale záleží na životních okolnostech a celé genové výbavy, jak ji osobnost využívá. Je jasné, že někdo s ní dobude svět a jiný ji používá jako obranu, aby " přežil" . Introverti jsou ti druzí. Základní potřeba bezpečí a přijmutí společností - " megatlupou" nutí citlivé a velmi zranitelné introverty neustále využívat svůj ROZUM jako jednu z obran před těžko tlumitelnými úzkostmi a zoufale hledá řešení a pomoc. Takto " trénovaná" snaha řešit problémy se pak jeví jako znak vyšší inteligence. Cesty pomoci, bezpečí jsou různé, velmi důležitá je opora, pomoc, ... láska, ... nejbližších, kteří v důvěrném vztahu rozmělní bolestné napětí a pomůžou z obrovské zátěže a únavy pracujícího ROZUMU.

introvert introvert 03.11.2018

Upřesnění - výše měřitelných schopností na základě primárně neměnné genové dispozice pro rozumové zpracování řešení problému je pohyblivá. Záleží na věku, pohlaví ( evolučně u ženy je to složitější, proto také ženy trpí úzkostmi a následnými depresemi zhruba 2 krát víc než muži, berme to jako fakt a buďme láskyplně OHLEDUPLNĚJŠÍ a laskavější k holkám ( ve zkratce viz studie Davida Busse) a HLAVNĚ na přítomnosti STRESU. U sociálního stresu ( dříve strach z predátorů, dnes z nároků nadřízených choleriků, tlaku společnosti) vypíná mozek rácio rozum a soustředění na adaptaci a řešení problému klesá. Podstata bolesti dotírajících úzkostí je špatné neurofyziologické tlumení úzkostí. K tomu jsou antidepresiva, ale hlavně ( úzkosti jsou přirozené ochranné mechanizmy pro přežití) POSTOJ k sobě samému. Podstatou, nejlepší, terapeutické cesty ( ne úplného zbavení úzkostí a stresu - to je nesmysl, protože žiji), je poznání myšlenkových příčin, které úzkosti rozjíždějí. Nikdo nechce sahat na Vaše je to můj život, cesta je v přijmutí sebe sama a láskyplné zacházení se sebou samým ( viz přínos C. G. Junga nebo péče o vnitřní dítě v nás, viz Honza Zahradník), podstatné pro úzkosti je odvážné vystavování se stresu a myšlenkové STOP "katastrofickým" myšlenkám, které úzkosti vyvolávají. Neustále platí pro svalové úzkostné napětí v zranitelné psychice pohyb, sport, masáže, koupele, bylinky, sdílení bolesti povídáním s druhými a HLAVNĚ naleznutí svojí vlastní cesty, síly a nadhledu a klidu k řešení problému - buďte sami(y) sebou, VNÍMEJTE s láskou sami(y) sebe, zpomalte! Nenechte se vtáhnout do šílenosti běhu společnosti a jejich nároků na výkon, diktují ji cholerici, kteří nevidějí zranitelnost ostatních i sebe samých.

snegurka 25.09.2016

No jo, no.

vivi11 23.08.2016

tomu bych nevěřila

renda4141 13.08.2016

To asi nebude platit všeobecně.:-)

verrca 22.04.2016

je to možné

Siraellen 15.04.2016

Kdo byby to jen rekl

benca 29.12.2015

asi to tak bude

konatovka 29.12.2015

Bohužel úzkosti mám určitě více než vyšší inteligence. ;-)

deeana 29.12.2015

radši méně úzkosti

glady 29.12.2015

zajímavý výzkum*12*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat