6 tipů, jak se nezbláznit z předvánočních nákupů

Blíží se Vánoce, a tak mnozí z nás finišují (a jiní začínají) s nákupy dárků. Pokud se v tyto dny vydáte do nákupního centra, bojujete málem o život. Všude spousta nervózních lidí, hluku, chaosu… Jak z toho nezešílet?

Tip č. 1: Pátrejte, plánujte

Nevyrážejte do obchodů „jen tak“. Pokud se ponoříte do nákupního centra, abyste teprve hledali inspiraci (a pak koupili každou hloupost, která vás uhodí do očí), stanete se jedním z těch stovek bloudících a vystresovaných lidí okolo vás. Namísto toho si doma sedněte k počítači, výlohy vyměňte za internet a do obchodu běžte až s jasným nákupním seznamem. Tak strávíte v centru minimum času (kterého před svátky ostatně není nazbyt, že).

Tip č. 2: Neodkládejte

Pro mnohé z nás se šílenství v obchodech stalo důvodem, proč nákupy vánočních dárků odsouváme na poslední chvíli. Chyba. Zatímco před pár lety byli lidé, co dárky sháněli 23. prosince, takovou kuriozitou, dnes je to naopak. A tak jsou nákupní centra tím plnější, čím víc se blíží Štědrý den. Proto se zhluboka nadechněte, napište seznam a do obchodů vyrazte hned zítra!

Tip č. 3: Zakažte si víkendy

A kdy vůbec nenavštěvovat obchodní domy? Ano, o víkendech. Jistě, to má člověk aspoň nějaký čas a energii, ale obojí rychle ztratí v davu dalších nakupujících. Raději se vydejte nakupovat po práci – většina „obchoďáků“ má do devíti do večera (některé i déle, když je ten advent). To jsou obchodní centra přeci jen o něco prázdnější.

Tip č. 4: Obrňte se

Tedy obrňte se trpělivostí. Budete ji potřebovat. Až budete hledat místo k zaparkování (marně), až vystojíte důlek u pokladny (ten den už dvacátý), až vám před nosem někdo „ukradne“ poslední svetr, co jste chtěli koupit tchyni, až vám poněkolikáté pošlapou nohy… Příležitostí je nekonečné množství. Pokud ale budete zuřit a rozčilovat se při každé z nich, ničemu a nikomu tím nepomůžete. Nejméně sobě. To raději počítejte do deseti a připomínejte si, že ty davy lidí jsou v obchodě ze stejného důvodu jako vy.

Tip č. 5: Odpočívejte

A když už všechen ten ruch a shon v obchodním centru bude k nevydržení, odběhněte třeba do nejbližší kavárny a v klidu si u stolečku o samotě a v tichosti vychutnejte šálek horkého nápoje (s něčím dobrým na zub). Načerpáte síly (fyzické i duševní) a budete zase připraveni vyrazit do víru „nákupáku“.

Tip č. 6: Nevylézejte

Na závěr asi nejuniverzálnější rada. Máme internet. A internetové obchody. A ty mají stejné zboží jako ty kamenné (někdy dokonce levnější). A zboží vám dovezou až domů. Tak toho využijte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat