10 dárků, kterými pod stromečkem určitě nepotěšíte

Vánoce se nezadržitelně blíží, a tak přemýšlíte, jakými dárečky udělat radost svým nejbližším. Nikdo z nás jistě nechce vyvolat u stromečku rozpaky z nechtěného dárku. A proto vám poradíme, čemu se raději při nákupu dárků vyhnout.

Pokud si tedy potenciální obdarovaný o věc z následujícího seznamu vysloveně neřekl, raději ji nekupujte.

Rizikový dárek č. 1: Cvičební pomůcky

Určitě to myslíte dobře, ale obdarovaný si například permanentku do fitness centra, činky nebo třeba rotoped může vyložit také tak, že se mu snažíte naznačit, jak by měl zhubnout nebo zpevnit postavu. A to není dobrý nápad.

Rizikový dárek č. 2: Zvířátka

Nechtěnými živými vánočními dárky se každý rok plní kotce útulků. A to je velmi bolestná skutečnost. Tak k ní nepřispívejte! Mimochodem, rozpaky nemusí vyvolat jen pejsek nebo kočička, ale například i „nevinný“ křeček nebo třeba agama.

Rizikový dárek č. 3: Letenky/dovolená

Myšlenka je skvělá, provedení pokulhává. Dáte-li někomu dovolenou s pevně stanoveným termínem, riskujete, že obdarovaný nebude moci jet, případně mu nebude vyhovovat destinace apod. U takto velkých a organizačně náročných dárků se vyplatí konzultace předem, případně voucher, který dovoluje člověku vybrat si termín i destinaci podle vlastních preferencí.

Rizikový dárek č. 4: Krém proti vráskám

Není to samozřejmě žádné faux pas, ale citlivější ženy by se takový krém mohl dotknout, zvláště pokud žádný „anti-aging“ krém zatím nepoužívá.

Rizikový dárek č. 5: Čisticí prostředky

To nikdy není dobrý nápad. Prostě není… Stejně jako třeba mop, žehlička a podobně. Věci k úklidu se pořizují, když jsou potřeba, ne jako vánoční dárek!

Rizikový dárek č. 6: Sexy prádélko

Nic proti němu, určitě jeho budoucí nositelce či nositeli udělá radost, ale prosím, nedávejte jej pod stromeček, u kterého rozbaluje dárky celá rodina! Děti si v zápalu nadšení nad vlastními dárky nejspíš ničeho nevšimnou, ale zvědavé oko tchyně či babičky zaznamená všechno.

Rizikový dárek č. 7: Ponožky

Pokud se nejedná o designové kousky a obdarovaný si na bláznivých ponožkách nezakládá, raději je vynechte. Naznačují totiž, že jste si s vymýšlením dárku nedali nijak velkou práci… Určitě to umíte lépe!

Rizikový dárek č. 8: Váha

Možná ji obdarovaný nemá doma schválně. A možná to myslíte dobře, ale podobně jako v případě cvičebních pomůcek dáváte druhému najevo, že by se svou hmotností mohl něco dělat. A opravdu se vám takové téma zdá u stromečku vhodné?

Rizikový dárek č. 9: Suvenýry z cest

Pokud jste někomu přivezli pozornost z dovolené, darujte mu ji jako pozornost z dovolené, ne jako vánoční dárek. Jinak to bude působit, jako byste neměli žádný nápad a naštěstí doma objevili klíčenku z Londýna, kterou jste rychle zabalili do vánočního papíru.

Rizikový dárek č. 10: Vtipný svetr/tričko

Pokud není obdarovaný jejich vášnivým sběratelem, svetr s tučňákem či Santa Clausem, případně triko s nějakým „vtipným“ citátem o pivu či obezitě mu radost neudělá. Stejně ho nikdy nosit nebude, tak neplýtvejte penězi ani energií!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat