8 maličkostí do kabelky, které v těhotenství oceníte

Maminky s malými dětmi se dělí o místo v kabelce se spoustou věcí, které by v ní bezdětné ženy nikdy nenašly (od náhradního dudlíku po nedojedenou přesnídávku). Ovšem také těhotné by měly prostor v kabelce věnovat užitečným maličkostem, které jim mohou usnadnit řadu situací.

Tak například není od věci přibalit si s sebou…

…lahev s pitím.

Pitný režim je důležitý pro všechny, ovšem pro těhotné je přímo životně důležitý. A tak mějte stále při sobě lahvičku s vodou. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit.

…balení papírových kapesníčků navíc.

Máte pocit, že co jste těhotná, tak mnohem víc smrkáte? Pak je váš pocit správný. Kdo by chtěl strávit celý den s plným nosem? Zásoba kapesníčků je proto nutností (jistě, v kabelce je mají všechny ženy, ale vy byste si měla přibalit nějaké navíc). Mimochodem, oceníte je i tehdy, když se kvůli „hormonálním náladám“ rozpláčete třeba nad sousedových štěnětem.

…zázvorové bonbony.

Pokud – především v počátcích těhotenství – bojujete s nevolnostmi, je zázvor jedním z vašich největších spojenců. Zkuste si koupit zázvorové bonbony a cucejte je, kdykoli vás přepadne pocit nevolnosti. Nemáte ráda zázvor? Pak zkuste bonbony mátové!

…sáčky.

A když už jsme zmínili nevolnost, ne vždy se vám ji asi podaří zvládnout. Pokud nejste v blízkosti toalety, určitě oceníte, pokud budete mít po ruce alespoň igelitový sáček.

…sušenky.

Nebo třeba proteinovou tyčinku apod. Těhotné ženy by neměly hladovět. A tak jsou svačinky v jejich životě extrémně důležité. Pokud zrovna nebudete poblíž zdroje jídla, budete mít alespoň v kabelce první pomoc.

…slipové vložky.

Jak těhotenství postupuje, zvyšuje se pravděpodobnost, že například při kýchnutí nebo záchvatu smíchu dojde u ženy k nechtěnému úniku moči. Je to sice jen pár kapek, ale i tak se jedná o nepříjemnost. Proto není od věci chránit se slipovou vložkou. Ideálně určenou pro únik moči (ale pokud vás tento problém příliš netrápí, vystačíte si i s menstruační).

…dezinfekční ubrousky nebo gel.

Nosí je už spousta žen, i když nejsou těhotné. Ale pokud čekáte miminko, je lepší jich mít zásobu. Vaše imunita dostává zabrat sama o sobě, a tak ocení, když jí pomůžete tím, že budete mít čisté ruce i tehdy, když nebudete mít přístup k mýdlu a vodě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat