Mazlíčci zvyšují naši přitažlivosti. Především pak psi

Napadlo by vás, že zvíře, které vlastníte, může zvýšit vaši přitažlivost pro druhé pohlaví? Ale je to tak! Potvrdila to jistá studie, kterou si nechal vypracovat výrobce plyšových hraček. Kterého mazlíčka byste si měli pořídit?

Americká společnost se snažila najít odpověď na otázku, zda může zvíře zvýšit atraktivitu lidí, a pokud ano, jaké je ideální pro muže a jaké pro ženy. Více než tisícovce účastníků studie autoři výzkumu ukazovali fotografie potenciálních partnerů s domácím mazlíčkem v náruči (různé druhy psů a koček). Respondenti pak měli za úkol označit, kteří vyfotografovaní lidé jim přišli nejatraktivnější. A co z průzkumu vyplynulo?

Když má žena kočku

Jako mazlíček, který nejvíce zvyšuje přitažlivost ženy, se ukázala být středně velká psí plemena. V závěsu za nimi se umístila plemena malá a pak štěňátka. Velcí psi skončili třetí od konce, za nimi se umístila koťátka. Na posledním místě pak skončili kočičí mazlíčci. Důvodem může být, že se ženou-majitelkou kočky je spojena celá řada pověr a stereotypů, a proto mužům nepřijdou tak přitažlivé.

Pes a jeho pán

To u mužů byly výsledky trochu odlišné. Zcela s přehledem ve zvyšování jejich atraktivnosti zvítězila štěňátka, hned za nimi kočky a v závěsu za svými „maminkami“ pak koťata. Teprve potom přišli na řadu malí psi, následovaní těmi středně velkými. Velká plemena psí skončila až na posledním místě. Jak se zdá, zatímco ženám by mohla kočka na přitažlivosti ubírat, u mužů je tomu zcela naopak (a pak, že stereotypy neexistují).

Seznamka pro páníčky

Ačkoli výsledky zmíněné studie nejspíš nejsou pro náš život nijak zásadní, na zajímavosti jim to neubírá. Možná by totiž nebylo od věci jich využít třeba při sestavování profilu v seznamce. Jste-li žena, vlastníte-li některé z plemen psů, jež se umístila na předních příčkách, není od věci přidat nějakou tu fotku s pejskem po svém boku nebo v náruči.

To samé platí i pro muže – jste hrdým majitelem koťátka nebo štěňátka? Pak máte při seznamování startovní pozici docela zjednodušenou. Ženy na vás totiž budou moc nechat oči!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat