Jednoduché triky, které prodlouží výdrž baterie v mobilu

Nedávno bylo odhaleno, že průměrný člověk kontroluje svůj telefon 87krát denně! Není proto divu, že baterie těchto nezbytných „doplňků“ našich životů vydrží sotva den. Znáte fígle, jak prodloužit její výdrž?

Požehnání a zároveň prokletí světa? No že se ptáte. Kromě textových a telefonních hovorů je možné kontrolovat sociální média, fotky a videa či mapy. Baterie v telefonech nestíhají, přesto však existují určité tipy, které jejich výdrž prodlužují. Je jich hned jedenáct.

Automatický jas

Vypnutí podsvícení telefonu patří ke snadným způsobům, jak šetřit baterii. (Přepněte jej na nejmenší možné nastavení.) Přestože se váš komfort sníží, budete těžit z prodloužené životnosti baterie. Ostatně, vždy tento krok můžete vrátit zpět, když bude potřeba.

Bluetooth

Bluetooth je skvělá funkce, pokud se připojujete k bezdrátovým sluchátkům nebo reproduktorům. K čemu ji ale potřebujete, když sedíte v kině, nebo se nudíte na poradě? I na tuto „položku“ si dejte pozor a zapínejte ji jen v případě nutnosti.

Běžící aplikace

Možná si to neuvědomujete, ale spousta z vašich aplikací běží na pozadí i poté, co jste je zavřeli. (Vyhledávají aktualizace nebo informace.) Většina telefonů vám tuto informaci sdělí v nastaveních baterie. Hezké, ale radši aplikace ručně ukončete. Zajistíte si tím pár minut času k dobru.

Kontrola e-mailů

Většina lidí má nastavené telefony tak, aby vyhledávaly nové e-maily každých 15 minut, ale pokud vy osobně na nějaký důležitý vyloženě nečekáte, je to zbytečné. Změňte nastavení svého telefonu způsobem, aby poštu překontroloval pouze při otevření e-mailové aplikace.

Funkční informační zprávy

Push notifikace (nebo také oznámení), podobně jako e-maily, jsou spojované s tím, že telefon neustále prohledává vaše aplikace na pozadí a zabývá se aktualizacemi. Vypněte jej a zjistíte rozdíl. Aplikace, jako třeba Facebook a WhatsApp, zrovna patří k těm, které vás zahlcují jedním upozorněním za druhým, takže je dobré je vypnout, pokud nemáte dostatek energie.

Lokalizační služby

Aplikace, které používají vaši polohu, rychle krátí životnost baterie. Jsou sice užitečné, když se pokoušíte dostat domů, ale když už doma jste, jejich služby zpravidla nepotřebujete.

Vypněte internet 3G a wifi

Vzpomínáte na své staré telefony, které se několik dní nepotřebovaly nabíjet? Tyhle kousky totiž neměly internet, to je ono. Moderní stroje však načítají stránky v aplikacích a hlavně vždy vyhledávají signály 3G a 4G, abyste vy dostali všechna potřebná data. Pokud potřebujete, aby mobil vydržel o něco déle, vypněte internet a zastavte vyhledávání nebo telefon ponechte v režimu letadla.

Vypněte vibrace

Vibrace je skvělá záležitost, která upozorňuje na příchozí texty nebo hovory, ale málokdo si uvědomuje, že tenhle „zvuk“ telefon „ždíme“. Konec s ním!

Pravidelně aktualizujte své aplikace a software

Váš telefon se obvykle automaticky aktualizuje na nové verze, ale někdy je nutné udělat to ručně. Vždy však stojí za to nechat aktualizace, které zvyšují účinnost baterie a využívají méně energie, nechat dělat svoji práci. Nebraňte se jim.

Režim nízké baterie

Mnoho telefonů má funkci režimu, který baterii šetří. Stačí se podívat na nastavení.

Investujte do přenosné telefonní nabíječky

Stojí už okolo tří set korun. Co? Přenosná nabíječka, která vás může zachránit, pokud to skutečně budete potřebovat. I ona totiž prodlouží životnost vaší baterie. A znáte to, náhoda je blbec.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat