Recept na gril: Vepřová panenka v pikantní sójové omáčce

29.06.2017 | Zajímavosti

Léto je tady a k němu neodmyslitelně patří grilování. Češi si tuto zábavu oblíbili, a to nejen při trávení večerů s přáteli. Na grilu lze připravit i oběd pro celou rodinu – výborně bude chutnat grilované kuřecí, hovězí, ryby, ale i zelenina. Úspěch je ovšem značně závislý na tom, jak se vám podaří maso naložit.

Pojďme se proto podívat na jeden delikátní recept, který určitě musíte vyzkoušet. Hodí se zejména na vepřové medailonky, nicméně stačí ho vyzkoušet a třeba bude stejně výborný i na jiných typech masa. Největší výhodou této marinády je, že k ní nepotřebujete žádné speciální ingredience, vše najdete doma (možná s výjimkou zázvoru). Tak jdeme na to!

Pikantní sójová marináda

Ingredience:

  • ¼ šálku sójové omáčky Kikkoman,
  • 2 lžíce cukru,
  • 1 velký stroužek česneku, oloupaný a jemně nastrouhaný,
  • 1 lžíce jemně strouhaného čerstvého zázvoru,
  • 1 lžíce oleje,
  • čili na dochucení dle potřeby.

Postup:

Sójovou omáčku a cukr dejte do misky a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte česnek, olej a čili. A to je celé! Pak už jen naložte maso – nejlépe v uzavíratelné misce a dejte jej do lednice. Vzpomenete-li si na naložení masa den předem, je to nejlepší, nicméně stačí, pokud bude marináda působit zhruba dvě hodiny.

Sójová omáčka Kikkoman zcela nahradí sůl

Napadá vás, že jsme v receptu neuváděli žádnou sůl? Ano, protože do pikantních omáček moc soli nepatří, a navíc ji nahradí omáčka Kikkoman. Záměrně je uvedená tato konkrétní značka, protože přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je alternativou soli. Kdo má dietu se sníženým obsahem soli, může si dokonce zakoupit variantu sójové omáčky Kikkoman, v níž je její obsah o 43 % nižší.


Potřebujete snížit příjem soli, ale nechcete jíst jídlo bez chuti? Vyzkoušejte sojové omáčky Kikkoman, bez konzervantů, barviv a přidaných aromat.

Typickou chuť sójovým omáčkám Kikkoman dodává až 300 různých vůní vznikajících při výrobě. Neobsahují konzervanty, látky zvýrazňující aroma ani barviva. Barva omáčky po otevření postupně tmavne, proto si kupujte vždy jen takové množství, které jste doma schopní spotřebovat. Teď v létě, když se griluje, se ale není čeho obávat. Se sójovou omáčkou lze nakládat maso na desítky způsobů. Inspiraci na další pochoutky se sójovou omáčkou Kikkoman najdete v našich videoreceptech.





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat