Vaše kočka dokáže prozradit, co jste za člověka

Opravdu se milovníci koček a psů od sebe tolik liší? Podle nejrůznějších průzkumů se zdá, že ano. Tak jako jsou významné rozdíly mezi povahou a osobností mňoukajících a štěkajících mazlíčků, tak jsou rozdílní i jejich majitelé.

Co mají společného majitelé koček?

Zvídavost

Podle studie psycholožky Denise Guastello jsou majitelé koček od přírody zvídaví a prahnou po informacích. Ostatně podobně jako jejich kočičí miláčci, které ovšem jejich zvědavost nezřídka přivede do nesnází. Na to si milovníci koček dávají o něco větší pozor.

Volnomyšlenkářství

Majitelé koček jsou podle již zmíněné Denise Guastello otevření novým věcem a názorům. Občas ovšem mohou mít potíže s autoritami a některými pravidly, která si pak mírně přizpůsobují tak, aby jim vyhovovala.

Citlivost

Profesorka Guastello dále tvrdí, že kočičí milovníci jsou velmi citliví a nestydí se ukázat své emoce. Jsou schopni hlubokého soucitu a také empatie. A tak je sice rozpláče každý druhý film, ale v případě potřeby vám kdykoli nastaví rameno, na němž se budete moci vyplakat zase vy.

Introverzi

Řada výzkumů prokázala, že většina majitelů koček patří spíše mezi introverty, zatímco milovníci psů jsou spíše extrovertní. Milovníkům koček nevadí samota či večer strávený ve společnosti knihy (a kočky, samozřejmě) a necítí se ve své kůži ve společnosti mnoha lidí (především pokud většinu neznají).

Knihomolství

Jak ukázala studie Bristolské univerzity, patří většina majitelů koček mezi knihomoly. V porovnání s majiteli psů se čtení věnují častěji. A také více studují – je mezi nimi více „držitelů“ vysokoškolského titulu.

Kreativitu

Mnoho umělců vlastní a vlastnilo kočky a řada majitelů koček se musí ve svém profesním či osobním životě spoléhat na svou vyvinutou kreativitu. Alespoň to vyplynulo z výzkumu psychologa Sama Goslinga, který tvrdí, že lidé chovající kočky jsou kreativnější než ti, co mají doma jiné zvířátko.

Úzkosti

Podle studie Texaské univerzity se ukázalo, že majitelé koček jsou o 12 % neurotičtější ve srovnání s milovníky psů. Častěji tak podléhají úzkostem. Nicméně právě kočka jim může být v této situaci velmi nápomocna – dokáže totiž snižovat hladinu stresových hormonů u člověka, a tak například snižuje riziko infarktu u svého majitele až o 30 %. Skvěle se tak doplňují.

Bezalergičnost

Několik výzkumů potvrdilo, že pokud bylo dítě vychováno v domácnosti, již obýval i kočičí společník, trpělo v dospělosti méně alergiemi než děti, které vyrůstaly v rodině bez domácího mazlíčka. Týká se to především alergie na zvířecí srst, roztoče nebo trávu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat