Ideální osvěžení na konci léta? Vyzkoušejte chmelený cider od Táty!

19.09.2017 | Zajímavosti

Po suchém a polosuchém cideru přichází Tátův sad, český výrobce řemeslných ciderů, s další novinkou. Do třetice pro vás táta Jan Abt připravil suchý jemně perlivý chmelený cider. Osvěžující nápoj vstupuje do prodeje ještě na konci tohoto léta.

Vyváženému suchému chmelenému cideru přidávají vybrané odrůdy chmele trochu citrusové vůně a charakteristickou hořkost, která příjemně ozvláštňuje jeho chuť. Stejně jako ostatní druhy ciderů z Tátova sadu se vyrábí tradiční anglickou metodou s dlouhým zráním v tancích ze starých odrůd jablek. V závěrečné fázi výroby se pak cider chmelí. Tento proces probíhá za studena a trvá celý jeden měsíc. Výsledný nápoj s obsahem 6,2 % alkoholu se pak plní do třetinkových nebo tři čtvrtě litrových lahví.

Novinka plná chuti


Lahodná novinka letošního léta z Tátova sadu: suchý, jemně perlivý chmelený cider!

Ve své nabídce měl Tátův sad doposud cider suchý a polosuchý. Tátův sad je specifický především tím, že jeho výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě – na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy.

Všechno mají na starost táta Jan a máma Kateřina, za zdatné asistence jejich dětí Aničky a Honzíka, odbavovat nával objednávek jim pomáhají Vašek s Magdou. Osvěžující nápoj vzniká fermentací čerstvě vylisovaného jablečného moštu. Zdejší jablka pocházejí ze starých odrůd vysokokmenných sadů a dále ze speciálních anglických a francouzských odrůd, které dávají hořká jablka, s vysokým obsahem taninu.

V případě suchého cideru se nepřidává žádný cukr, nápoj je tak akorát hořký, plný chuti, s jemnou kyselinkou a obsahem alkoholu 6,2 %. Polosuchá varianta je oproti té suché sladší, moštovější, protože do ní Táta přidává špetku třtinového cukru. Nižší obsah alkoholu (5,4 %) a jeho svěží chuť potěší ty, kteří se ještě k suchému nepropili.

S respektem k zákazníkům i přírodě


Cidery se v Líšnici u Prahy vyrábějí tradiční metodou a s respektem k přírodě.

Tátův sad je rodinná značka jablečných ciderů a přírodních limonád, která vstoupila na trh v roce 2016. Rodina Abtových, táta Jan, máma Kateřina a děti, vyrábí cidery tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jako jediný výrobce na našem trhu, má v rukách celý proces výroby od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování až po finální dovoz ke svým zákazníkům.

Pro výrobu používá plody ze starých odrůd jabloní pěstovaných na vysokokmenných podnožích a speciální anglické a francouzské odrůdy hořkých jablek s vysokým obsahem taninu. Celá výroba je samozřejmě ekologická, s respekt k přírodě a tradičním způsobům hospodaření.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat