Pobyt v přírodě vám zvedne sebevědomí a zlepší přijetí vlastního těla

Zeleň a příroda mají pozitivní vliv na lidskou psychiku. Ačkoli stále více lidí míří do velkých měst, miliony let evoluce v zeleni ze svých mozků nevymažou. A tak nonstop obklopeni betonem trpí depresemi a jinými psychickými problémy. Třeba sníženým sebevědomím a negativním přístupem k vizáži vlastního těla. Prokázali to vědci z Anglie.

Psychologové z Anglia Ruskin University sídlící v Cambridgi provedli několik experimentů, z nichž vyplývá, že pobyt v zeleni a volné přírodě zvyšuje sebevědomí a posiluje pozitivní vztah k vlastnímu tělu a jeho vizáži.

„Existuje několik důvodů, proč pobyt v přírodě může mít pozitivní účinky na přijetí vzhledu vlastního těla. Může to být tím, že lidé se fyzicky a mentálně oddělí od situací zaměřených výlučně na vzhled, které vyvolávají negativní vztah ke svému tělu. Je také možné, že pobyt v prostředí, které má hloubku a je složité, omezuje negativní myšlenky související se vzhledem. Přesněji řečeno přírodní prostředí snadno udrží vaši pozornost, říkáme tomu jemná fascinace. Často to provází pocit potěšení, jako když vás přitahuje zapadající slunce. Prostředí, které nevyžaduje rozdělení pozornosti, může lidem poskytovat mentální uklidnění, což může posílit soucit se sebou samým a úctu ke svému tělu a ocenění toho, že je součástí širšího ekosystému a vyžaduje ochranu a péči. Pobyt v přírodě také znamená, že lidé tráví více času aktivitami, které pozornost strhávají spíš směrem k jeho funkčnosti než jeho vzhledu,“ uvedl autor výzkumu profesor Viren Swami v rozhovoru pro deník Metro.

Kdy jsme nejsebevědomější?

Sebevědomí je pro spokojený život významným atributem. Kdy ho mají ženy nejvíce? Ačkoli by se mohlo zdát, že to bude, když vstupují do dospělého života a je jim okolo dvaceti, realita je poněkud odlišná. Nové výzkumy totiž dokazují, že maxima sebevědomí a spokojenosti se svým životem dnes dosahují ženy kolem čtyřiatřicátého roku života. Tehdy vrchol takových pocitů zažívá šest z deseti žen.

Z průzkumu mezi dvěma tisíci britských žen vyplývá, že více než šest z deseti žen si ve čtyřiatřiceti připadá nejvíc sexy a má nejvyšší sebevědomí. Tehdy mají totiž většinou stabilní práci, také dost zkušeností v sexu a ve vztazích, a navíc si více váží svého těla, o které dostatečně pečují.

Osmi z deseti žen dodává sebevědomí právě vnitřní pocit spokojenosti sama se sebou. Tři čtvrtiny žen přiznávají, že se sebevědomě cítí ve chvíli, kdy si uvědomují, že mají naprostou kontrolu nad svým životem.

Z průzkumu také vyplývá, co ženám nejvíce zvedá sebevědomí a pocit přitažlivosti. Logicky na prvním místě je to, že se žena líbí opačnému pohlaví, následují kompliment od partnera, nové slušivé šaty a nové sexy spodní prádlo. Ženám výrazně zvýší sebevědomí i to, když se jim podaří zhubnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat