Komentáře k článku

Radim 09.07.2018

Ad Kyselá koupel. Člověk se v kyselině, i koncentrované nerozpouští, to prostě není chemicky možné. Problémem tady byla asi ta vysoká teplota na bodu varu. Odhaduji, že trvalo několik hodin, než sehnali záchranáře a než se záchranář navléknutý do tepelně a chemicky izolovaného obleku mohl dostat k tomu jezírku. Účinek na to tělo byl mezitím totéž jako kdyby někdo maso s kostmi těch několik hodin intenzívně vařil v hrnci. Kůže, šlachy, chrupavky nabobtnají , změknou na gel a částečně se rozpustí do vody, tuková tkáň se vyškvaří a rozpadne do vody stejně jako maso a měkké části těla, "mladší" části kostí změknou a stanou se ohebnými, kosterní skelet se začne rozpadávat, jednotlivé kosti odělovat a padat ke dnu... Co se týká záchrany, pokud se do toho jezírka při tom pádu ponořil celý i s hlavou, asi utrpěl smrtelná poranění - popáleniny už v prvních sekundách a nešlo ho zachránit, i kdyby ho hned vytáhli. Pokud se jen zabořil částí těla do vařícího bahna, tak by asi pár minut na záchranu měl, za cenu nějakých amputací.. Záleží, jak byla voda v jezírku toxická.

Tom 21.05.2018

Voda nepřesahuje bod varu :-D V otevřeném prostoru. To mě pobavilo nejvice. :-D

Radim Tom 09.07.2018

Pokud byl v té vodě v tom jezírku vyšší obsah solí, což je u jezírka s vyvěrající minerální vodou zahřívaného kdesi z hloubky žhavým magmatem dost pravděpodobné, mohla být teplota té "vody" klidně 110 - 130 st C i vyšší. Za takových podmínek u některých anorganických solí přechází vařící vodný roztok soli plynule až do solné taveniny s určitým obsahem vlhkosti.

helus 08.05.2018

Máme takového souseda.Článek mě moc pobavil.

konatovka 07.05.2018

Tak to je neuvěřitelné čeho jsou lidé schopni z nešikovnosti.:-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat