Magická místa naší planety. Kam byste se měli podívat alespoň jednou za život

20.05.2018 | Zajímavosti

Nádherných míst je na světě mnoho. Každý z nás by jistě vytvořil svůj osobní seznam, ale i tak jsme se pokusili vybrat ta opravdu zajímavá. Vybrali jsme pro vás 25 z nich, o kterých jste možná doposud neslyšeli a která určitě stojí za to vidět.

Kappadokie, Turecko

Oblast v Turecku, kde byla celá města vytesána do skály, je sama o sobě neuvěřitelná (foto: Shutterstock).

Arashiyama, Kyoto, Japonsko

Pokojná krása bambusového lesa v okrese Arashiyama je nádherným místem, kam byste se měli vydat alespoň na chvilku rozjímat.

Salar de Uyuni, Bolívie

Solná pláň, která odráží oblohu jako zrcadlo. Skutečně unikátní podívaná (foto: Shutterstock).

Mù Cang Chải, Vietnam

Jedno z nejúchvatnějších míst ve Vietnamu. Terasovitá rýžová pole a příroda kolem je jednoznačně dechberoucí.

Vatnajökull, Island

Největší ledovec na Islandu je také jedním z nejkrásnějších míst v zemi. Krajina pod ledovcem je jako jiný svět, plný ledových jeskyní, kaňonů a sopek.

Moherské útesy, Irsko

Majestátně se tyčící útesy bičované divokým Atlantikem. Zde můžete cítit na vlastní kůži skutečnou sílu přírody (foto: Shutterstock).

Algarve, Portugalsko

Jižní pobřeží Portugalska je lemováno nádhernými plážemi a jeskyněmi, včetně slavné jeskyně Benagil Sea.

Ashikaga, Japonsko

V květinovém parku Ashikaga kvetou na jaře záplavy opojných vistárií. Po dobu několika týdnů vystřídá park mnoho barev od světle růžové až po purpurovou.

Paro Taktsang, Bhútán

Paro Taktsang, také známý jako klášter "Tygří hnízdo", visí na úbočí útesu, který se nachází více než 10 000 metrů nad zemí (foto: Shutterstock).

Kolukkumalai čajovna, Munnar, Indie

Nachází se ve výšce více než 8000 metrů nad mořem, Kolukkumalai je nejvyšším čajovým panstvím na světě a snad i nejkrásnějším.

Velká modrá díra, Belize

Zatopený závrt ve vodách Honduraského zálivu má téměř dokonalý kruhový půdorys o průměru 300 metrů a hloubce 124 metrů a je rájem potápěčů.

Levandulové plantáže, Provence, Francie

Snad neexistuje romantičtější a voňavější místo, než francouzské Provence. Nekonečná fialová pole, posetá levandulí, sahají, kam až oko dohlédne (foto: Shutterstock).

Samarkand, Uzbekistán

Nejspíš to není úplně vyhledávaná destinace pro strávení rodinné dovolené, ale složitě a barevně vykládané budovy jsou tak nádherné, že je nemůžeme na náš seznam nezařadit.

Jeskyně Waitomo, Nový Zéland

Ač realita je taková, že ze stropu jeskyně visí miliony slizem obalených světlušek, které světélkují, výsledná podívaná je úchvatná. Jako hvězdná obloha.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat