Hlína nebo mýdlo k večeři. Jaké to je, když lidé jedí nejedlé věci

22.08.2018 | Zajímavosti

Míváte někdy zvláštní chutě? Vzpomínáte, jak jste v těhotenství kombinovala například okurky s kakaem, salám s koblihou a podobné „lahůdky“? Věřte, že to není nic proti lidem postižených zvláštním syndromem, který se vyznačuje touhou po nejedlých předmětech, zvaným „pica“. Projevuje se spíše v raném dětství a postupem času ustupuje. Ovšem trpí jí i mnoho dospělých.

Co všechno dokážou lidé sníst?

Houbičky na nádobí

Mladá Angličanka Kerry je závislá na pojídání houbiček na nádobí. Od doby, kdy u ní tato prapodivná touha naplno propukla, jich spořádala přes čtyři tisíce. Nosí si je i k svačině do práce. Nejraději je má nakrájené na kousky a zalité kečupem. Syndrom u ní propukl ve chvíli, kdy se Kerry nakazila střevním parazitem a v zoufalé touze zahnat hlad jí pomohl až kus mycí houby.

Mýdlo

Kdekdo má oblíbená mýdla a některé z nich voní tak lákavě, že by je jeden nejraději ochutnal. Neodolatelné vůni neodolala Tempest Henderson z Floridy, která se zamilovala nejen do voňavého aroma, ale i do chuti samotného mýdla.

Hlína a kameny

Pětačtyřicetiletá Teresa z americké Virginie už dvacet let pojídá kamínky. Nepohrdne ani klasickými jídly, ale největší lahůdkou jsou pro ni obyčejné kameny, které najde na zemi. Podobně je na tom osmačtyřicetiletá Čchien, která nedokáže odolat chuti na kus hlíny. Tento stravovací návyk v podobě pojídání všelijakých hornin má dokonce konkrétní název. Označuje se jako geofágie.

Toaletní papír

Pětadvacetiletá Britka je na vrcholu blaha, když může denně spořádat alespoň jednu roli toaletního papíru. Zvláštní pochoutku si oblíbila v době, kdy čekala své nejmladší dítě. Nikomu z její rodiny už to nepřipadá zvláštní a při nákupech berou vždy o několik balení toaletního papíru více, než je obvyklé v jiných rodinách.

Antiperspirant

Mladičká Nicole z New Yorku si zase oblíbila chuť a konzistenci tuhých antiperspirantů. Syndrom jí postihl před dvěma lety a od té doby snědla zhruba 360 kusů. Její lékař se snaží její zvláštní závislost odbourat a Nicole se to s jeho pomocí poměrně daří. Tuhé antiperspiranty nahradila těmi ve spreji, kterých má mnohem menší spotřebu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat