Nejhorší věznice světa. Tady jde každý den o holý život

02.09.2018 | Zajímavosti

Věznice není zrovna místo, kam by se běžný občan rád podíval. Mnoho z nás se, díky Bohu, s takovým místem v životě ani nesetká. Pro každého zločince je vězení hrozbou, které se jen málo kdy lze vyhnout. Jsou však i taková místa, která jsou víc, než pouhým trestem za vykonané zločiny. Pobyt v nich je doslova utrpení.

Diyarbakir, Turecko

Věznice v Turecku proslulá nehumánním zacházením s vězni, násilím a mučením. Ve vzduchu stále visí vzpomínka na deset bachaři ubitých vězňů. Vězni jsou zde dodnes často mučeni. Jsou nuceni jíst vlastní exkrementy nebo chodit po kolenou, dokud je nemají o hrubý beton rozedřené do krve. Ve věznici se nacházejí i děti. A není jich málo. Hovoří se o třech stovkách dětí, z nichž nejstarším je okolo čtrnácti let. Děti na tomto místě žijí ve stejně otřesných podmínkách jako ostatní vězni a stejně tak je s nimi i zacházeno.

Petak, Rusko

V Rusku není jednoduché žít ani mimo zdi věznice, natož v nich. Petak je věznice určená zločincům těch nejhorších kategorií. Momentálně jich zde najdete kolem dvou set. Věznice Petak se nápadně přibližuje Alcatrazu. Vězni se téměř nedostanou ven, vycházku mají pouze na hodinu denně a tehdy se tísní v malé kleci. Uniknout z tohoto vězení je prakticky nemožné, protože je obklopeno jezerem s ledovou vodou a zdejší teploty jsou extrémně mrazivé. Mnoho vězňů zde přijde o rozum. Temná a drsná atmosféra věznice Petak dokáže kompletně zničit lidskou psychiku.

Gldani, Gruzie

Věznice Gldani se proslavila především odpornými praktikami páchaných na zdejších vězních. Před šesti lety uniklo na internet video, kde bachaři znásilňují vězně násadou od košťat. Mnoho z vězněných osob tento psychický i fyzický teror nevydrželo a několik z nich spáchalo sebevraždu. Teprve po zveřejnění videa se situace uklidnila a mnoho zaměstnanců bylo za jejich hrůzné činy souzeno a uvězněno.

Bang Kwang, Thajsko

Thajská vězení jsou z velké části naplněna zločinci, kteří si zde odpykávají trest za pašování drog. Bang Kwang je jedna z nejhorších. Pravidla této věznice odsuzují v prvních třech měsících vězně k nepřetržitému nošení okovů. Ti, kteří jsou odsouzeni k trestu smrti, se okovů nezbaví nikdy. Denně dostávají k jídlu jen jednu misku s rýží. Díky nedostatku jídla jsou vězni velmi oslabeni a rychle se pak mezi nimi šíří nejrůznější nemoci a infekce. Thajské věznice jsou skutečně nekompromisní. Kdo by se pokusit snad jen pomyslet na útěk, bude potrestán bitím a následně bude zastřelen.

Kemp 22, Severní Korea

Věznice byla určena především politickým vězňům a mnohdy celým jejich rodinám. Vězněni byli všichni, bez rozdílu věku, tudíž i malé děti a nezřídka také kojenci. Kemp 22 dokázal pojmout až padesát tisíc vězňů a hlídalo je tisíc ozbrojených hlídačů. Lidé zde zažívali skutečně krutá muka. Probíhali na nich pokusy, byli mučeni a znásilňováni, novorozenci se hromadně zabíjeli, a pokud se někdo pokusil oponovat, byl bez okolků zastřelen. Vězně dokonce využívali pro testování chemických zbraní. Ve své podstatě šlo o obdobu koncentračního tábora. Trýznění lidí zde ustalo až v roce 2012, kdy tábor nechal Kim Čong-un nadobro uzavřít.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat