Neuvěřitelné ztráty a nálezy. Lidé zapomenou v autobusu i vlastní dítě

10.10.2018 | Zajímavosti

Šály, rukavice, čepice, sem tam nějaký ten batoh, hůl nebo deštník. To je výčet naprosto standardních nálezů, které řidiče dopravního prostředku při jeho kontrole zas až tak nepřekvapí. Budete ale překvapeni, co všechno lze v prostředcích hromadné dopravy zapomenout.

Celoživotní úspory

Důchodkyně z Rakouska měla opravdové štěstí. V autobuse vídeňské hromadné dopravy totiž ztratila své celoživotní úspory ve výši 390 tisíc eur, což je v přepočtu na koruny téměř deset milionů. Peníze v obálce našel řidič autobusu a ten je předal na policejní stanici. Úspory tak opět našly cestu zpět ke své majitelce.

Bomba

Toto je příběh, který nám pražanům není až tak vzdálený. Na pražském hlavním nádraží, konkrétně v rychlíku na toaletě, policisté objevili bombu. Pyrotechnici výbušninu prošetřili a zjistili, že jde o atrapu. Ke kabelce, ve které byla napodobenina výbušniny uložena, se přihlásila mladá žena, která tašku zapomněla na toaletě, když si byla odskočit. Balíček s atrapou prý převážela jako rekvizitu k filmu, u kterého pracovala.

Tajné dokumenty

O tom, že se nevyplácí číst tajné dokumenty týkající se al-Kajdy ve vlaku, se přesvědčil pracovník z odboru britské zpravodajské služby. Papírová obálka s nápisem „přísně tajné“ zůstala ležet na sedadle vozu, přičemž její ochranitel byl dávno fuč. Bohužel ho tahle školácká chyba stála místo.

Vlastní dítě

Říkáte si, jak je možné, že někdo zapomene v autobuse kočárek a rovnou i se svým dítětem? Stát se může všechno. Jedna nejmenovaná pražská maminka zjevně podlehla únavě nebo snad zamyšlení a vystoupila z vozu bez vlastního potomka. Paradoxní bylo, že si to neuvědomila s minutovou prodlevou, jak by se mohlo očekávat, nýbrž až tehdy, kdy ji o několik hodin později kontaktovala policie s tím, zda nepostrádá své dítě.

Myšlenkami jinde

Jízda v MHD bývá často nudná a cestující ve snaze se zabavit přemýšlí nad různými záležitostmi. Pak není výjimkou, že v prostředcích hromadné dopravy zapomínají své věci. Mezi nejkurióznější nálezy patří buben, francouzské hole, demižon slivovice, jezevčík, rybičky v sáčku nebo dokonce zubní protéza.

Ať už ztratíte cokoli, zkuste kontaktovat nejprve dopravní podniky nebo následující týden navštívit kancelář ztrát a nálezů, kterou provozuje pražský magistrát na adrese Karolíny Světlé 5 v Praze 1 a jednou týdně do něj zasílá nalezené předměty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat