Lidé s tetováním více riskují a mají více milenců

Tetování bylo kdysi symbolem náležitosti k tzv. podsvětí. Dnes je to módní doplněk, který mají čtyři z deseti osob do třiceti let. Jenže podle psychologů z Floridy jsou to stále lidé, kteří tíhnou k problémům. Z jejich výzkumu totiž vyplývá, že ve srovnání s netetovanými jedinci výrazně častěji trpí mentálními potížemi, chovají se riskantně, střídají partnery a mají potíže se zákony. A také hůře spí.

Osoby, které mají tetování, častěji odpoví kladně na otázku, zda kouří, zda byli někdy zatčeni policií a zda měli v posledním roce více sexuálních partnerů. Je mezi nimi také více těch, kteří trpěli nebo trpí psychickými potížemi a mají poruchu spánku.

„Už předchozí výzkumy poprvé přišly se vztahem mezi vlastnictvím tetování a riskantním chováním. V době zvyšující se obliby tetování i u osob v profesích, v nichž to bylo v minulosti tabu, jsme prokázali, že tento vztah stále platí,“ tvrdí doktorka Karoline Mortensen z University of Miami.

Přitažliví drsňáci

Nejrůznější průzkumy nicméně ukazují, že například na ženy působí tetování u mužů velmi přitažlivě. Pánové, kteří mají po těle jizvy či jiné viditelné stopy po zranění, jsou pro ženy atraktivnější. A to jednoduše proto, že od nepaměti byly památky na souboje a tvrdý lov důkazem, že je dotyčný jedinec dost silný, mužný a odolný. Tedy vhodným otcem, který zajistí své potomky a předá jim dobré geny.

Experimentální psychologické výzkumy dokazují, že ženy dávají přednost mužům, kteří mají takové stopy v obličeji či na těle. A protože s tetováním se pojí veliká bolest a připomínají právě znamení odolnosti, jsou pro ženy atraktivní dodnes. U žen to ale neplatí. Naopak ženám jizvy a tetování škodí. A prokazuje to průzkum společnosti Type. Ženu s tetováním chce jen devětatřicet procent mužů.

„Byli jsme překvapení tím, jak silně trend tetování funguje při seznamování. Tolik našich uživatelů hledá někoho, kdo má na těle alespoň nějaké tetování,“ uvedl šéf online seznamky Benno Spencer v rozhovoru pro deník The Star.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat