Komentáře k článku

Siraellen 23.04.2019

nejsem se sebou spokojená

lida 23.04.2019

http://wp.interna-cz.eu/slozeni-strevni-mikroflory-ve-vztahu-obezite-diabetu/

Lida 23.04.2019

...že čím štíhlejší je člověk, tím pravděpodobněji jednice s nadváhou a obezitou považuje za méně schopného, méně evolučně vyvinutého a podřadnější lidskou bytost.... Co když je toto myšlení evoluční výhoda? Štíhlý člověk s tímto názorem se bude snažit žít a jíst zdravě, aby nebyl obézní. Stejným způsobem povede i své potomky. Takže ve finále se on i jeho děti dožijí ve zdraví relativně vyššího věku a déle tak budou moci přenášet své geny. Tedy, pokud je nepřejede auto.

ovace 22.04.2019

znám své nedostatky

anna 22.04.2019

znám lidi silnějši a kolikrat maji lepší povahu, jak hubeni a mohou mit vysokou skolu jakou chtějí ,a jejich IQ je občas na nule ted myslim ty hubené.

Honza 22.04.2019

Kdo nemůže přibrat, tak jezte ořechy. Pořád. Pekanové, mandle a lískové. Že si dáte k obědu svíčkovou s šesti vážně nic nezmění.

aster Honza 22.04.2019

Jo, to bych já už musela být jako koule - ořechy miluju a jím je pořád. *6*

je mi z vás zle jdu si zabehat 21.04.2019

sorry ale tlustej čověk nemůže být inteligentní jinak by nebyl tlustý. je fakt, že 1-2 procenta lidí to maj daný nějakou nemocí kterou ovšem lze léčit. zbytek jsou prostě lidé kteří nekontrolují to co žerou, necvičí nebo neumí cvičit pořádně a řeší to výmluvou na genetiku (což je kravina zeptejte se lékařů kolik procent obézních lidí za svou obezitu nemůže a jen ji "zdědí") rozhodně netvrdím že tlusťoši jsou hloupí lidé to ne ale jednoznačně si za svůj vzhled mohou sami. pokud má někdo "širokou pánev" jak tu někdo psal není to důvod k tomu aby dotyčný/á vypadal jako nafukovací poštář, ani k tomu aby žral jako prase a necvičil. Na obezitě není NIC zdravého. Na obezitě není NIC chytrého. Na obezitě není NIC hezkého. můžete mít doktorát věd ale stejně budete lidem k smíchu. kdo si nedokáže poradit se svým tělem ani v dnešní moderní době plné trenérů a doktorů by neměl mít možnost se vyjadřovat ke zdraví druhých. Nechcete rovnou XXXL sanitky pro tlusťochy jako v Emerice? nebo speciální KING SIZE nemocniční lůžko? a co takhle nějaký ty skůtry pro tlusťochy v obchoďáku aby velryby nemusely zapojit jediný sval při nákupu.. opravdu se tu snažíte obhajovat obezitu a vést nás směrem k vaší oblíbené Emerice? proč?

aster je mi z vás zle jdu si zabehat 21.04.2019

Víte co, takovým způsobem usuzuje jen blbec. Já jsem odjakživa štíhlá a je jedno, co sním a kdy - čímpak to asi je? Čím se já liším od žen, které si musí hlídat doslova každé sousto, aby měly štíhlou postavu - moje matka i babka na tom byly stejně jako já - ať sežraly cokoliv, byly štíhlé. Když o genetice nic nevíte, neplkejte tady blbosti a nezapomeňte, že i vám se může snadno stát, že vám ani dostatek pohybu nepomůže a naberete 20kg - podle vašich představ vám v tu chvíli výrazně klesne IQ *4*

lida aster 23.04.2019

Nezapomínejte, že věda pokročila dál. Dokonce se zjišťuje, že za velkou část obezity snad můžou mikroorganizmy v žaludku. Tedy jejich druhová skladba. Blíže zde. http://www.osel.cz/8066-po-lecbe-fekaliemi-zena-ztloustla-je-tedy-obezita-infekcni.html

aster lida 23.04.2019

Ano, to máte pravdu - já jsem jen reagovala na pitomce, který si nevidí do huby a pro kterého je škoda ztrácet čas vysvětlováním...

Marika 20.04.2019

nikdo neví o nikom , proč zrovna on má takovou postavu . Neříkám morbidní obezita , ale někdo je od přírody vytáhlý, dlouhý , úzká ramena , boky atd ..., někdo je rozložitý, nahoře , nebo dole , má to tak geneticky daný . někdo má ruce a prsty štíhlé , někdo jak lopaty ..., a proto nikdy nemůžeme být všichni stejní štíhlí. I štíhlí může jíst jak nenažraný a nic , a silný se omezuje , maká v práci a stále je podsaditý . Ale myslet si, že štíhlý je chytřejší než silnější? Jedině může mít ten silný nižší sebevědomí , protože je mu ze všech stran připomínáno, že ti štíhlý mají větší úspěch.

aster Marika 20.04.2019

Je to přesně tak - hovadiny se řeší a lidem se zbytečně ubližuje.

ŠTÍHLÁ MAMINA 20.04.2019

Moje tetička,bylo jí letos 80 je obézní,když jsem k ní jezdila na prázdniny jako dítě,nemohla jsem uvěřit tomu,jak často chystala něco k snědku,prakticky nepřetržitě.Tetičku mám ráda,ale když si někdo takhle roztáhne žaludek,tak musí kufrovat furt a furt;-)Když pozve své 3 dcery na oběd,tak pořád přidává knedlík,omáčku,maso a zase repete ;-)

aster ŠTÍHLÁ MAMINA 20.04.2019

Celý život žeru omáčky a nejsem tlustá - faktem je , že celý život pracuju fyzicky - ale nikdy nepochopím to odsuzování lidí, kteří mají tu smůlu a jsou tlustí - kdy už konečně lidi pochopí, že ne za každou obezitu může přežírání - já mám kamarádky, které fakt nemůžou za nadváhu - jedna třeba má takovou pánev, že jí nepomůže žádná dieta - prostě není tlustá, ale má "prdel" - a co s tím - má si nechat odsekat kosti?

mamina 20.04.2019

Sama celý život bojuji s podváhou, i po dvou dětech. Když jsem měla třeba mezi kolegy člověka silnější postavy, nesoudila jsem podle kil, ale jen a pouze podle vzájemných sympatií a projevu onoho kolegy. Fascinuje mě jiná věc, kterou často vídám. Třeba Mc Donald´s - tlusté rodinky spořádají plné tácy hamburgerů, hranolek a kelímků limonády, případně kávy s horou šlehačky, hubení nebo štíhlí zobou salát nebo pijí kávu (černou, bez cukru prosím:)

Termit 20.04.2019

Znám jednoho, říkají mu Věstonický Venouš. Je, řekněme, asymetrický - asi metr vysoký, asi metr široký;-)Takového pohodáře aby člověk pohledal, je těžce nad věcí a reakce okolí neřeší. To umí málokdo z obézních. Jinak, nadváha neznamená automaticky zdravotní problémy s tím spojované. Pokud se člověk, až váhově na vyšším levelu, dost hýbe a udržuje se fit, má mnohem lepší prognózu dožít se ve zdraví vysokého věku než leckterý hubený, ale nehýbající se lunt;-)

ŠTÍHLÁ MAMINA 20.04.2019

Nedá mi to a musím se také připojit,já jsem štíhlá celý život,je mi 48 let mám 2 děti 13 let a 3 roky.Setkávám se s uštěpačnýma poznámkama celý život,snažím se je přehlížet. Např.TA URČITĚ NIC NEŽERE,TA URČITĚ NIC NEVAŘÍ,NO JO TA SI NA SEBE POTRPÍ,TA S TOU SVOJÍ ŠTÍHLOSTÍ.Ty poznámky jsou od obézních žen a nyní už i o 10let mladších než jsem já.Přitom já se nestarám o to že oni jsou špekatý.Právě jsem dopekla beránka třeného a z kynutého mazanec. KDYŽ CHCETE BÝT DÁMY ŠTÍHLÉ,PŘESTANTE ZÁVIDĚT NEBO TY ŠPEKY NASKÁČOU I NA ZÁDECH;-)

Kadlik 20.04.2019

Zdravím Vás, ačkoli nemám rád články tohoto typu, s tímto se naprosto ztotožňuji. Tlustej jsem od dětství. Každej rok lázně, půl roku lékařského pozorování. Verdikt: smiřte se s tím, že ten kluk nikdy hubenej nebude. A okolí bylo, pro můj vzhled, odtažité. Lidé se vám posmívají, však to znáte. Před pár lety jsem si nastavil extrémní režim, kde jsem si udělal jídelníček o příjmu 5000 KJ denně a výdej 30 000 až 40 000 KJ. V tu chvíli jsem dokázal kvalitně hubnout a zároveň budovat svalovinu. 4x týdně posilování, 5x týdně 20 km procházky, 3x týdně okruh 110 km na kole. To pak šla kila dolů a krásně se mi formovala postava. Najednou, když jsem přišel do společnosti, tak jsem si připadal, jako středobod vesmíru. Všichni ze mě byli vyplesklí. A o ženách ani nemluvím, protože se člověk dobře cítí a usmívá se, tak to jde samo. Všichni se s Vámi najednou chtějí bavit a být Vám nablízku... Pak si člověk najde partnerku, která by mohla mít na každým prstě 10 frajerů, a v tu chvíli začne peklo. Přestanete se věnovat sportu a věnujete se partnerce = automaticky jde váha nahoru, pak Vás okolí začíná odsuzovat, hlavně rodina partnerky se slovy, že jsme jako kráska a netvor. Tak tohle Vám naprosto uzavře srdce a nabírate a nabíráte. Osobně znám pár silných lidí a jsou to nesmírně srdeční lidé, žádná zvířata. Každopádně, všem, kteří se rozhodou se svou postavou něco udělat, přeji, aby se jim dařilo a byli šťastni, protože ten pocit toho, že jste dokázali téměř nemožné, je naprosto úžasnej. S pozdravem Kadlik

K.J. 20.04.2019

S článkem naprosto souhlasím. Spadám do kategorie "obézních" i když jsem ta kila nabrala až posledních x let, kdy jsem neměla stabilitu v životě. Pomalinku jdou kila zase dolů, ale na nic netlačím, chci, aby mi ta váha pak zůstala. Skutečnost je taková, že když jsem měla o 30 kg méně, charakterově jsem byla stále stejná, ale lidé se ke mně chovali jinak. Prostě mě měli raději jenom proto, že jsem mezi ně zapadala váhově. Jakmile jsem začala přibírat, řada známých se ke mně přestala hlásit, nechtěli být viděni v mé společnosti. O mužské pozornosti už vůbec nemluvě. Jakmile jsem přibrala, stala jsem se pro ně naprosto neviditelnou, takže mám teď klid na hubnutí. Je to jednoznačné, štíhlí - ať už muži nebo ženy - se na ty tlusté dívají skrz prsty, prostě s opovržením.

Mišule 20.04.2019

je to pravda ,v těhotenství kvůli zdravotním problémům jsem přibrala na 100kg .. Při kontrolách v nemocnici se mi smáli, neposlouchali, co jim říkám, že se miminko nehýbe. Sváděli to na to jak jsem tlustá a že miminko musí taky spinkat. Dva týdny jsem přenášela a nakonec museli miminko vyndat císařským řezem , protože šlo o život. Takže si myslím, že kdybych v té době nebyla tak tlustá, tak se mi budou lépe věnovat. již mám téměř to co jsem nabrala v těhotenství dole. A lidi na mě opravdu koukají lépe.

Klotilda 20.04.2019

Ano. Je legrační jak pod obrázky kde je předváděno oblečení pro lidi s nadváhou víc než komentáře o onom oblečení je probírána nadváha konkrétních modelek. Rady jak by dotyčná měla zhubnou, úvahy o její lenosti a zabedněnosti, projevy soucitu s hezkou přesto však omezenou paní či slečnou.... . Je to známý jev. Jsou takto posuzováni i uchazeči o práci. Hlavně tam kde zaměstnanci posuzují zaměstnance tzn. vybírají budoucí spolupracovníky, ne lidi kteří budou tvořit jejich zisk ale pracovní prostředí. :-)

Háňa 20.04.2019

No, nevím. Máme se dobře a kdekdo nějaké to kilo navíc má, protože si prostě občas rád zamlsá. To nevnímám jako znak nějaké zaostalosti nebo hlouposti. Ale nějaké to kilo. Pokud někdo sám sobě dovolí prožrat se opravdu až k obezitě, která mu přináší jen problémy, nepohodlí a nepohodu, nemluvě o nemocích, a nedokáže se alespoň trochu udržet na uzdě, aby nepřekročil nějakou přijatelnou hranici, potom to podle mě o určité omezenosti svědčí. ... Ale zrovna totéž platí naopak pro lidi posedlé jen postavou a stavění své štíhlosti a fyzické přitažlivosti nade vše. Prostě, kdo má rozum, užívá života se vším všudy, ale všeho s mírou - dopřát si, ale myslet také na to, že všeho moc škodí.

Lucík 19.04.2019

Něco pravdy na tom bude. Kdyz jsem mela metrak, lidi se ke mě chovali jinak nez ted, kdyz mam 50. I s tim metrakem jsem ale byla spokojenejsi a hlavne zdrava. Ve svem okoli, mam spoustu boubelek, ktere pravidelně cvici, chodi 20km tury, jen jsou nemocne a vaha se proste drzi.

helus 19.04.2019

Tomu nevěřím.

nea 19.04.2019

Ano, naprosto souhlasím. Pro mnohé jsme méněcenní, hodni posměchu a urážek, při hledání práce nemáme šanci kvůli postavě a je toho opravdu hodně. Nikdo ale neřeší proč ten člověk je jaký je. Ne každý to má z přejídání.

Pavel nea 19.04.2019

Podle mě je být tlustý v drtivé většine případů prostá volba. Dříve tolik přejídačů nebylo, asi to muselo mít důvod. Chce to sportovat, jíst zdravě. Je to nejspíš levnější, chutnější a zas tak časově náročné to také není. A celkem je článek pravda, na rande s obézní holkou bych nešel...

aster Pavel 20.04.2019

Víte, já mám to štěstí, že jsem celý život štíhlá bez toho, že bych se musela o to snažit - ale právě proto mám soucit s těmi, kteří takové štěstí nemají, protože vím, že u nich to kolikrát není o přejídání nebo nedostatku pohybu. A vám povím tolik: kdysi jeden kluk řekl o mojí kamarádce, že je tlustá vepřice, o kterou on by si ani kolo neopřel - ta holka za svou váhu nemohla, ani nebyla nějak přetučnělá, prostě měla zdravotní problémy. Tomu klukovi jsem na fleku rozbila hubu - pořádně - a udělala bych to zas. Jedině hovado se sníženým IQ řekne něco takového o člověku, kterého vůbec nezná. O něho bych si neopřela kolo já - a to z mnohem vážnějších důvodů :-P

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat