Komentáře k článku

lap 17.07.2019

Asi před 15ti lety jsem v jednom supermarketu nahlédl do skladu a seděl tam chlapec a třídil banány na rovné a zahnuté - to byly asi banány bio. Měl jsem kdysi možnost navštívit banánovníkovou plantáž a docela bych s autorem článku souhlasil. Postřiků bylo dost.

Milan 17.07.2019

Pro SimsHajku: Právě dneska píšou na webu, že jeden pěstitel je pěstuje s úspěchem na jižní Moravě!

Milan 17.07.2019

Tenhle článek mi připadá dost tendenční. Protože právě odrůda Cavendish je nejnáchylnější k chorobám, a postřiky jsou u ní na denním pořádku. Taže celé je to jako mystifikace. A nestříkají se jen plody, ale i země pod banánovníky, aby se zabránilo zaplevelení plantáží. A pro zatvrzelé biožrouty. Podívejte se na testy banánů co do množství pesticidů nedávno zveřejněné a to jak ve slupce, tak v plodu. A paradoxně v plodu nejsou hodnoty, a množství vámi uváděných pesticidů, jak mystifikujete, je to ;-) total zavádějící. Přestaňte adorovat bio potraviny, jako spásu světa. Dneska bez postřiků nevyroste díky rezistenci chorb vůbec nic. Ani na poli, ani v sadě.

nea 17.07.2019

Banány mám ráda, ale většinou jsou v supermarketu nezralé nebo přezrálé.

mirek 17.07.2019

jíme pouze bio zeleninu a ovoce, co si nevypěstujeme na zahrádce, pochopitelně, že bio je zprofanovaná značka aby se odlišily výrobky, které se nestříkají, ale selským rozumem pěstují a DAJÍ SE PĚSTOVAT, bez tun chemie, která má za následek ničení veškerého lidstva, většina a já tvrdím, že skoro všechny zdravotní potíže jsou následky chemizace

glady 17.07.2019

jím minimálně jeden banán denně

xxkouckaxx 17.07.2019

banány máme rádi celá rodina , většinou jsou pořád doma na míse

Hans 16.07.2019

Před 30-ti a více lety to byly banány a žádnou frontu jsme na ně nestály, byly párkrát za rok a stačilo to. Ted už ty "polystyrénové" vůbec nekupujem, nedají se jíst jako další šmakulády, kterými nás buržové a jejich korporace zavážejí jako smetiště Evropy. Dosáhly jsme jako Kolonie česko už takového "blahobytu" že lidé v obchodech odpočítávají jednotlivé brambory, za ceny jižného ovoce...

Siraellen 16.07.2019

banány jim pouze občas

ovace 16.07.2019

banány mám rád

helus 16.07.2019

Banány jíme doma často,i několikrát týdně.

ShimsHajku 16.07.2019

Škoda, že u nás nerostou :-(

Jankava 16.07.2019

Banány ne jím. :-P

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat