Komentáře k článku

Jankava 16.07.2019

Banány ne jím. :-P

ShimsHajku 16.07.2019

Škoda, že u nás nerostou :-(

helus 16.07.2019

Banány jíme doma často,i několikrát týdně.

ovace 16.07.2019

banány mám rád

Siraellen 16.07.2019

banány jim pouze občas

Hans 16.07.2019

Před 30-ti a více lety to byly banány a žádnou frontu jsme na ně nestály, byly párkrát za rok a stačilo to. Ted už ty "polystyrénové" vůbec nekupujem, nedají se jíst jako další šmakulády, kterými nás buržové a jejich korporace zavážejí jako smetiště Evropy. Dosáhly jsme jako Kolonie česko už takového "blahobytu" že lidé v obchodech odpočítávají jednotlivé brambory, za ceny jižného ovoce...

xxkouckaxx 17.07.2019

banány máme rádi celá rodina , většinou jsou pořád doma na míse

glady 17.07.2019

jím minimálně jeden banán denně

mirek 17.07.2019

jíme pouze bio zeleninu a ovoce, co si nevypěstujeme na zahrádce, pochopitelně, že bio je zprofanovaná značka aby se odlišily výrobky, které se nestříkají, ale selským rozumem pěstují a DAJÍ SE PĚSTOVAT, bez tun chemie, která má za následek ničení veškerého lidstva, většina a já tvrdím, že skoro všechny zdravotní potíže jsou následky chemizace

nea 17.07.2019

Banány mám ráda, ale většinou jsou v supermarketu nezralé nebo přezrálé.

Milan 17.07.2019

Tenhle článek mi připadá dost tendenční. Protože právě odrůda Cavendish je nejnáchylnější k chorobám, a postřiky jsou u ní na denním pořádku. Taže celé je to jako mystifikace. A nestříkají se jen plody, ale i země pod banánovníky, aby se zabránilo zaplevelení plantáží. A pro zatvrzelé biožrouty. Podívejte se na testy banánů co do množství pesticidů nedávno zveřejněné a to jak ve slupce, tak v plodu. A paradoxně v plodu nejsou hodnoty, a množství vámi uváděných pesticidů, jak mystifikujete, je to ;-) total zavádějící. Přestaňte adorovat bio potraviny, jako spásu světa. Dneska bez postřiků nevyroste díky rezistenci chorb vůbec nic. Ani na poli, ani v sadě.

Milan 17.07.2019

Pro SimsHajku: Právě dneska píšou na webu, že jeden pěstitel je pěstuje s úspěchem na jižní Moravě!

lap 17.07.2019

Asi před 15ti lety jsem v jednom supermarketu nahlédl do skladu a seděl tam chlapec a třídil banány na rovné a zahnuté - to byly asi banány bio. Měl jsem kdysi možnost navštívit banánovníkovou plantáž a docela bych s autorem článku souhlasil. Postřiků bylo dost.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat