Seznam na dovolenou: Co nezapomenout přibalit do kufru

17.07.2019 | Zajímavosti

Jestliže máte v plánu každým dnem začít balit kufry na dlouho očekávanou dovolenou, nezapomeňte si do nich přibalit pár vychytávek, které vám pobyt v cílové destinaci zpříjemní. Co by vám na cestách nemělo chybět?

Solární nabíječka

Klasickým fotoaparátům už pomalu odzvání a stále více se pro zachycování milých momentů používáme své mobilní telefony. To se ale často neobejde bez vybité baterie. Pro takové případy existují solární nabíječky, které váš mobil spolehlivě dobijí, zatímco se budete povalovat na pláži. S touhle vychytávkou už vašemu foťáku žádný zážitek neunikne.

Selfie tyč

Ke každé dovolené neodmyslitelně patří pořádná fotodokumentace. A co by to bylo za fotky, kdyby nebyly pořízené s malou pomocí kvalitní selfie tyčky? Prodloužená ruka se vám bude hodit, tak si ji nezapomeňte do svého kufru přibalit.

„Kápézetka“

Krabičku poslední záchrany byste měli nosit s sebou za každých okolností. Měla by obsahovat tabletu proti průjmu, náplast, která vám uleví od bolesti způsobené puchýřem na patě, jehlu pro případ, že si zadřete třísku nebo roztrhnete kalhoty, špulku s nití, zapalovač a propisku nebo tužku. Vše se vejde do malého pouzdra a pomůže vyřešit mnoho nečekaných situací.

Kapesní překladatel

Pokud nejste zrovna mistr jazyka, kupte si kapesního překladatele. Malá krabička se dvěma tlačítky pomůže s dorozumíváním nejen v případě, že se budete chtít v restauraci zeptat, z čeho se skládá jejich denní specialita, ale i tehdy, kdy zabloudíte ve velkém městě nebo v případě, že budete nuceni vyhledat lékaře. V takové chvíli pár gramů v kapse navíc skutečně oceníte.

Nafukovací batoh

Menší zavazadlo se při toulkách po městě vždycky hodí. Ženy ale většinou cestují s kabelkou, kdežto muži často naplní kufr a zbytek dovolené nosí potřebné věci po kapsách. Pořiďte si lehký batůžek, který lze smotat do ruličky, nezabere žádné místo, ale v případě potřeby pojme veškeré nezbytnosti. Vybírejte však takový, který má alespoň dvě kapsy a polstrované ramenní popruhy. Cestování s ním bude pohodlnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat