Hotel, penzion, nebo apartmán: Podle čeho vybírat

30.05.2019 | Zajímavosti

Pokud jste nenakupovali dovolené v období zimy, kdy jsou akce nejvýhodnější, nejspíše se už pomalu poohlížíte po nějakém vhodném ubytování v destinaci, kterou jste si vybrali. Nabídka ubytovacích zařízení je velmi široká a lze si vybírat od ekonomičtějších možností, například kempů, až po luxusní hotely.

Rozhodování mezi jedním či druhým záleží nejen na vašem vkusu a finančních možnostech, ale také na tom, s kým a kam cestujete.

Kemp

Kempy jsou vyhledávané nejčastěji milovníky karavaningu. Často jsou ale i volbou větších rodin, zejména pro nižší náklady na ubytování a také proto, že kempy ve většině případů disponují vhodnou polohou a zařízením vhodným pro rodiny s dětmi, například pozvolnými vstupy do vody či dětskými hřišti.

Levnější alternativa ubytování jde však leckdy na úkor pohodlí. Chatky a stany nebývají klimatizované, což může být v horkých dnech poměrně nepříjemné. V kempech také nenajdete příliš soukromí, sprchy jsou společné a obchůdky v areálu bývají leckdy předražené. Ačkoli se kemp může jevit jako méně nákladný způsob ubytování, při sečtení všech denních nákladů jako jsou poplatky za připojení elektřiny, vodu, sprchy a přirážky v obchodech, se už pomalu dostáváte na cenu rovnající se přenocování v pohodlí penzionu.

Apartmán

Apartmány jsou mezi dovolenkáří čím dál tím víc vyhledávané. Apartmány jsou v podstatě plnohodnotné byty s ložnicí, obývacím pokojem a koupelnou, často disponují kuchyní, pračkou a lednicí, čímž se stávají ideálním místem pro trávení delší dovolené.

Největší výhodou je maximální soukromí a možnost přípravy vlastního jídla, což ocení zejména rodiče malých dětí. Dává vám také šanci ušetřit peníze, jelikož nejste odkázáni na stravování se v restauracích.

Nevýhodou apartmánů bývá jejich poloha. Jsou totiž často pronajímané soukromými majiteli a v blízkosti památek, centra apod. se nacházejí pouze ty nejdražší. Chcete-li tedy ušetřit za ubytování a zvolíte si apartmán, počítejte s větší docházkovou vzdáleností.

Penzion

Ubytování v penzionu je příjemná záležitost, počítejte ale s tím, že většina z nich nabízí pouze možnost snídaní, které, v závislosti na ceně ubytování, bývají obsáhlé a chutné, v některých ale dostanete jen toust a dva druhy marmelády. Pokoje mají základní  vybavení, najdete v nich to nejnutnější, jako je postel, skříň, sprcha a toaleta, často ale nic navíc. Tak, či onak mívají penziony spíše rodinnou atmosféru a přes absenci luxusu jsou velmi vyhledávané.

Penziony na rozdíl od hotelů či hostelů, bývají roztroušeny spíše po odlehlejších částech města.

Hotel

Pokud je vám milejší anonymita, plný servis v podobě denního úklidu, možnost návštěvy restaurace a skutečné pohodlí, zvolte hotel. Jde sice o nejnákladnější formu ubytování, navzdory tomu většinou za své peníze dostanete skutečně kvalitní služby, které vám umožní hodit za hlavu všechny starosti a užít si dovolenou naplno.

Hotely však nemívají na pokojích lednice nebo mikrovlnné trouby, což může představovat problém pro rodiny s malými dětmi, které jsou odkázány na konzumaci dětské stravy.

Hotely jsou však často v dobrých lokalitách, v blízkosti centra i památek, často nabízejí možnost výletů nebo i letištní transfer.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat