Zakázaná jídla: Kde si nedáte hovězí nebo žvýkačku

04.08.2019 | Zajímavosti

V některých koutech země jsou pro nás naprosto běžné potraviny zcela zakázané, ať už z náboženského nebo z čistě etického důvodu. Na kterých jídlech si v určitých státech nepochutnáte?

Zabijačka

Češi jsou milovníky zabijačkových pochoutek a musí se jim nechat, že v jejich výrobě jsou skutečnými mistry. Ani tato skutečnost však neobměkčí obyvatele USA, kde je konzumace jakýchkoli potravin s obsahem krve zakázána. Samozřejmě z hygienických důvodu. Vzhledem k tomu, že mají ve zvyku máčet kuřata v chloru, než je rozvezou na pulty obchodů, aby je dostatečně dezinfikovali, jsou jejich obavy u otravy zabijačkovou polévkou nejspíš skutečně veliké.

Foie Gras

Husí či kachní játra jsou skutečnou delikatesou a nejeden gurmán si je s chutí objedná. Při návštěvě Spojených států amerických si na nich však pochutnáte jen málokde. Důvodem je překrmování ptáků za účelem ztučnění a několikanásobného zvětšení jejich jater a znemožňování volného pohybu, které dle mnoha milovníků zvířat hraničí s týráním.

Hovězí maso

Pokud se chystáte cestovat po Indii, nechte si zajít chuť na hovězí maso. Krávy jsou zde uctívány a považovány za posvátné. Nejen hovězí je ale v této zemi konzumováno ve velmi malé míře. Většina místních obyvatel jsou totiž vegetariáni. Kromě masa si nechte zajít chuť také na alkohol. Ani tomu tady neholdují.

Žvýkačky

Všude ve světě jsou žvýkačky velice oblíbenou cukrovinkou, ne však v Singapuru. Tam je žvýkání zakázáno a dokonce trestáno pokutou. Důvod je prostý. Kvůli nadměrnému znečištění ulic vyplivnutými žvýkačkami už vládě došla trpělivost. Jestliže vás tak v Singapuru přistihnou se žvýkačkou v ústech, zaplatíte až 25 000 korun.

Mák

Makové buchty nebo koláče jsou u nás oblíbené a naprosto běžné. V Saúdské Arábii či Spojených arabských emirátech na mák ale nenarazíte. Saúdská Arábie jej zakazuje z náboženských důvodů. Spojené arabské emiráty jej ale vyřadili z jídelníčku kvůli zakázaným látkám, které mák obsahuje. Je zde totiž považován za lehkou drogu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat