Komentáře k článku

nea 21.09.2019

Zajímavé. Leváků je dost.

Jana 21.09.2019

Já jsem levačka, nepřeučená, v mé věkové kategorii něco nevídaného (62), protože v té době se nutilo na pravorukost. Já měla dobrou paní učitelku i rodiče. Jsem opravdu 100% levák a některé činnosti jsou pro mě dosti složité nebo neproveditelné. Je málo pomůcek přizpůsobené i pro leváky. V autoškole jsem to musela kdysi vzdát, vzhledem k tomu, že jsem vždy sahala na řídící páku levou rukouXDXD a levá strana silnice se mi líbila víc.;-);-)

Rock79 21.09.2019

Taky přeučená levačka na pravačku . Dnes píšu a vše ostatní dělám jak se mi to hodí 😀😂 a jak mám asi náladu 😀😀

Kdysi bylo leváctví považováno za něco nenormálního. Dost často se to přeučovalo a mnohé děti i koktaly. Naštěstí dnes je věda o něco dále, tudíž se tento nesmysl u nás neprojevuje.

aster libusenovotna 20.09.2019

Mně to přeučování nijak nepoznamenalo, a to si babka servítky nebrala - podle ní jsem byla rodinná ostuda a znám ještě pár přeučených leváků a nikdo z toho trauma neměl natož aby koktal - je jisté, že na někoho to takový dopad mít může, ale není to pravidlem.

konatovka 20.09.2019

Už jsem o tom četla, že leváci jsou na tom lépe.;-)

aster 20.09.2019

Já jsem přeučený levák - dodnes píšu bez problému oběma rukama a klidně i současně. Faktem je, že jsem ve škole měla při psaní problém s písmeny, která se dají napsat zrcadlově obráceně - včetně otazníku - ten jsem schopna napsat špatně i dneska. Žádné psychické problémy jsem z toho přeučování neměla - spíš fyzické, protože když to nechtělo jít po dobrém, cpala to do mě babka po zlém a tak jsem nachytala bezpočet facek - hlavně za drzost. Ale jazykové schopnosti nemám - já jsem orientována na matiku, fyziku a technické předměty. Výhoda leváctví se u mně projevuje při práci s nářadím - je mi jedno, do které ruky vezmu šroubovák, kladívko nebo pilku - občas se to dost hodí <3

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat