Komentáře k článku

aster 27.01.2020

Já mám to štěstí, že za naší zahradou je kousek (trojúhelník) sousedovy zahrady a za ním je louka, kam majitel vysadil cca 30 borovic - aby to nemusel sekat. A tak mají moje borovice a smrky pěkné pozadí i s loučkou. Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba) má několik nízkých forem - např. Mariken je na kmínku, výška okolo 2m, šířka cca 1 - 1,5m, o něco větší je (3m x 5m) Horizontalis - koruna má trochu deštníkovitý tvar, nejmenší je Troll - ten má jen 1m výšku, hodně pomalu roste a hodí se do větších skalek. Jen se nesmíte v zahradnictví nechat oblafnout - chtějte vědět přesný název a není problém dohledat rozměry na internetu.

Jura aster 28.01.2020

Tak mně by nevadilo že vyroste, jen mám obavy aby to u klasické vesnické chalupy nevypadalo nepatřičně. Vlastně to že nevyrostou za mého života do njakých monumentálních rozměrů mně mrzí nejvíc.

aster Jura 28.01.2020

No nevím, ginkgo je v původní variantě 25 - 30m strom ... :-P jestli chcete jehličnan, který roste opravdu rychle, tak volte modřín - ten má ve výsledku taky přes 25m - akorát na zimu opadá, ale zase pod ním porostou klouzky :-) a ten by se k chalupě hodil.

Siraellen 27.01.2020

miluji přírodu

ovace 27.01.2020

ano, chodím pravidelně

helus 26.01.2020

Nejraději chodím do lesa.Hlavně na houby.

xxkouckaxx 26.01.2020

miluji stromy , procházka lesem je ten nejlepší životabudič

aster xxkouckaxx 26.01.2020

Já taky - vysadila jsem si mini lesík na zahradě - je dlouhá a relativně úzká a tak jsem dozadu na sever nasadila 5 borovic černých, 4 borovice limby (hodně pomalu rostou) 4 smrky a jednu jedli. V létě, když přijdu utahaná z práce, sednu si do lesíka na lavičku a jsem jako v lese - jehličí krásně voní a je tam příjemný stín.

Jura aster 27.01.2020

Njak se mi jehličnany nikam nehodí, tak statý ořech a lískový hájek. Ještě se mi osvědčil turkmenský brest který je původně na živé ploty. V článku je o jinanu který je skvělý ale kam ho dát.

nea 26.01.2020

ráda chodím do přírody

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat