Na Instagramu jsou v kurzu fotky o ekonomickém statusu a koníčky

Lidé snažící se podnikat na Instagramu tím, že mají statisíce sledujících a stávají se tzv. influencery neboli ovlivňovateli veřejného mínění, by se neměli příliš trápit vizuální stránkou svých fotek. Samozřejmě, musí mít určité technické parametry, ale nová analýza vědců z New Jersey odhalila, že používání filtrů a dokonalé ladění už lidi nezajímá. Nejvíce srdíček alias lajků (líbí se mi) dostávají snímky zobrazující prestižní zaměstnání, zajímavé koníčky či ekonomický status uživatele.

„Použití filtrů na vaše selfie fotky nezvýší počet lajků, které dostanete na Instagramu, ale ukazovat svou práci nebo koníčky se vyplatí,“ tvrdí psychologové z Rowan University v New Jersey.

Jejich analýza milionů snímků na Instagramu navíc dokazuje, že užívání filtrů počet „to se mi líbí“ dokonce snižuje. Stejná fotka, na níž filtr použit není, má srdíček více.

„Počet lajků byl nižší u selfie fotek upravených filtry, nejvíce škodí nadměrné používání nálepek nebo příliš barevných změn. Výzkum sebeprezentace naznačuje, že nadměrná snaha zalíbit se ostatním a působit pozitivně může vyvolat naopak odmítnutí a odvržení,“ tvrdí autorka doktorka Seoyeon Hong.

Přesto pro vás máme pár tipů na perfektní fotografie, které stojí za vyzkoušení.

Buďte kreativní v kompozici

Ať už fotíte cokoli, kreativita je vždy na místě, protože fotka je prostě umělecká disciplína. Znamená to, že byste měli věnovat velkou pozornost tomu, jak jsou poskládány jednotlivé prvky tvořící výsledný obrázek.

Fotky s hlavním objektem přímo ve středu a spoustou volného prostoru okolo jsou nudné. Zkuste prostě foťákem pohybovat na jednu stranu tak dlouho, až je focený objekt spíše v pravé nebo levé části obrazu. Stranu vyberte tak, aby byl obrázek vyvážený, tedy aby na druhé straně od foceného objektu bylo také něco zajímavého pro oko.

Nacvakejte jich hodně

Pravidlo, které platí obzvlášť u portrétů a rodinných fotek. Když děláte skupinový portrét, často slyšíte remcání někoho, kdo se nechce fotit a chce to mít rychle za sebou. Třeba kvůli špatné zkušenosti s portrétními fotografy, s nepříjemným procesem focení i výsledkem. Na vás je vypořádat se s takovou situací co nejrychleji a využít sekvenčního snímání. Můžete pak vybrat z vícero fotek tu nejlepší a vyhnete se nutnosti focení opakovat třeba kvůli mrknutí.

Využijte blesk

Blesk může být velkým pomocníkem při focení v exteriéru během dne. I za slunečna zkuste na foťáku zapnout blesk, docílíte tím osvětlení i těch částí scény, na které zrovna sluneční světlo nedopadá, tedy stínů, které často vytvářejí nepěkné, tvrdé kontrasty.

Zkuste se zaměřit na odrazy  

Fotek s uměleckým nádechem můžete snadno docílit, když zkusíte zachytit nikoliv samotný objekt, ale jeho zrcadlový odraz na nějaké lesklé ploše. Po dešti to mohou být kaluže, skvěle fungují výlohy obchodů, ale také sklenička vína nebo karoserie auta. Na fotce nemusí být jen odrazy konkrétních objektů, skvěle vypadají také abstraktní odlesky různobarevných světel v noci.

Pozor na pozadí

Ať fotíte cokoli, nikdy nezapomínejte na důležitost pozadí. Vyhýbejte se nepěkným zdem, odpadkům válejícím se na ulici, nebo dokonce na pláži a dejte pozor, aby osobám na vaší fotce „nevyrůstaly“ předměty na pozadí z hlavy. Pokud objevíte zajímavé pozadí, jako třeba povedené graffiti, pohrajte si s rozložením scény tak, aby vznikl doslova obraz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat