Některá klišé o umu žen již dávno neplatí

Každý to zná – ta typická klišé, se kterými muži a ženy přicházejí denně do styku. Nutno podotknout, že na některých trochu pravdy bude, některá ale můžeme na základě vědeckých poznatků, denního pozorování nebo ze zkušenosti s čistým svědomím vyvrátit. Alespoň ty, ve kterých jsou ženy stejně dobré jako muži.

Parkování

Tohle klišé je s ženami snad pevně svázané. Ženy neumějí, na rozdíl od svých mužských protějšků, jednoduše zaparkovat. Tak tenhle hloupý předsudek lze vyvrátit dokonce z několika úhlů pohledu. Pokud bychom toto tvrzení vzali v úvahu doslova, jak by tedy bylo možné, že denně svá auta zaparkují miliony žen? A díky tomuto faktu je možné dokonce několika studiemi dokázat pravý opak. Na základě výzkumu anglických vědců dokážou ženy zaparkovat auto nejen rychleji, ale dokonce i přesněji než muži. Navíc vyšlo najevo, že ženy umějí na parkovišti najít volné místo mnohem rychleji. A dokonce i tolik vysmívané parkování žen pozadu dopadlo pro ženy lépe.

Spravování financí a majetku

Časy, kdy se ženy věnovaly výhradně potomkům, už jsou naštěstí z větší části minulostí. V současné době je stále více těch, které se v oblasti financí už nespoléhají výhradně na svého partnera. Ženy se mnohem častěji stávají finančně nezávislými. A to je důvodem, proč se začaly zajímat nejen o osobní úspory, ale i o možnosti dlouhodobých investic.

Jak úspěšné jsou ženy v ukládání financí dokazuje analýza jedné z bank. Překvapivě ukládají ženy-investorky svoje finance častěji lépe a úspěšněji než jejich mužští konkurenti. Zatímco muži investují spontánně a s rizikem, ženy mnohem více nad investicemi přemýšlejí. A protože nepodstupují tak často velké riziko, nemusejí se ani vyrovnávat s tak velkými ztrátami jako muži-investoři.

Fotbal

Také klišé, že ženy zacházejí s balonem hůř než muži, se drží opravdu až umíněně. Pravdou je, že ženský fotbal funguje trochu jinak než mužský. Samozřejmě že ženy hrají, díky svojí menší muskulatuře, o něco pomaleji, v průměru ale naběhají na hřišti stejně kilometrů jako muži. A jak míní experti – ženský fotbal probíhá mnohem plynuleji. Zatímco hra v podání mužů je přerušená 28krát, u žen je to pouze 8krát.

Věda a technika

A samozřejmě jsou ženy neskutečně špatné v matematice a ostatních vědeckých oborech. Že toto tvrzení neplatí obecně, lze doložit faktickým číslem přijatých žen na vědecké studijní obory. V roce 2017 se do prvních ročníků všech matematických a vědeckých oborů přihlásilo 51 procent žen. A nejedná se pouze o teoretické obory, ale i o aplikovanou vědu jako je biomedicína, geoekologie a textilní technika.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:15
140 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat