Každodenní loupežníci našeho času

Máte dojem, že nic nestíháte a potřebovali byste, aby měl den alespoň osmačtyřicet hodin? Nejste sami. Tímto pocitem v dnešní době trpí nejeden z nás. Přitom se často zabýváme činnostmi, které nám zabírají více času, než je ve skutečnosti třeba. Které to jsou?

Úklid

Mnoho lidí tráví úklidem i několik hodin denně. Do tohoto času započítáváme samozřejmě i jiné aktivity týkající se udržení správného chodu domácnosti, jako je praní, žehlení atd. Je to ale skutečně nutné? Vážně musíme denně trávit dlouhé minuty leštěním oken nebo vytíráním? Vymezte si pro větší úklid jeden den v týdnu a v ty ostatní provádějte jen drobné udržovací práce. Nenechte se pohltit vidinou dokonale vyleštěného bytu a raději vyrazte s rodinou na dlouhou procházku.

Nakupování

V obchodních domech strávíme týdně několik hodin času. Podotýkáme, že úplně zbytečně. Často se totiž z pouhého „skočím pro rohlíky“ stanou dlouhé hodiny postávání mezi regály, vzpomínání na to, co doma je a co je třeba dokoupit, a utrácení zbytečného množství peněz za potraviny, které nezřídka po týdnu skončí v koši. Ušetřit čas můžete nejen psaním seznamů, ale také tím, že vyrazíte na větší nákup jen párkrát do měsíce a denně si zajdete maximálně pro čerstvé pečivo.

Sledování televize

Pokud máte rádi relaxování u televize, musíme vás upozornit, že právě ona patří k největším zlodějům našeho času. Průměrně totiž strávíme u televize 3,5 hodiny denně. Za tuto dobu byste stihli jistě velkou spoustu smysluplnějších věcí. Například návštěvu příbuzných nebo přátel, kterou už tak dlouho odkládáte.

Surfování po internetu

Člověk v průměru surfuje po internetu 2 hodiny denně. Ti, co jej potřebují k práci i čtyřikrát tolik! Uživatelé sociálních sítí zkontrolují co je nového i 36x denně. Vážně tím potřebujeme zabíjet svůj volný čas?

Hádky

Do aktivit, kterými se okrádáme o čas, musíme bezpochyby zařadit i hádky. Málokdy totiž trvají jen pár minut a končí usmířením. Mnohdy se spory řeší hodiny, dokonce i dny a pak následuje stejně dlouhý interval, kdy je minimálně jeden ze zúčastněných uražený. Hádkami a trucováním se umíme okrást o velkou spoustu času a příjemných chvil.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat