Přežil španělskou chřipku a nyní se ve 111 letech bojí koronaviru

Nejstarší muž světa Bob Weighton má 111 let. Žije v anglickém Altonu a poslední dny se vyhýbá veřejnosti a pečlivě si myje ruce. Když mu bylo deset, přežil španělskou chřipku, která se prohnala Evropou a zahubila sto milionů lidí. Jenže ve svém věku patří k těm, pro které je vir Covid-19 velmi nebezpečný a potenciálně smrtící. Proto nepanikaří, ale dodržuje zvýšenou hygienu a prevenci.

Bob si pamatuje, jak se na konci první světové války vraceli vojáci z fronty a přinesli s sebou vir španělské chřipky. Ta způsobila největší epidemii v moderních dějinách a vyžádala si během několika měsíců sto milionů životů.

Dnes má Weighton 111 let, žije v Altonu jihozápadně od Londýna, a přestože vždy dodržoval hygienické zásady jako kultivovaný člověk, v posledních dnech na mytí rukou myslí úzkostněji. Ven raději nechodí vůbec, aby na něj nikdo vir neprskl.

Jaké jsou jeho obavy a co by všem doporučil?

„Obávám se koronaviru, každý by měl. Měl bych se obávat hlavně o svůj život, ale já jsem už žil dlouho. Ale nejvíc se bojím o své děti a vnoučata. Myju si ruce častěji a používám kartáček na drhnutí nehtů. Jsem opatrný… Ale v Evropě a jinde počty umírajících stále nedosahují milionů jako při španělské chřipce. Doufám, že k tomu nedojde. Ale nikdy nevíte, jak se to může zhoršit. Musíte dělat to nejlepší a nebát se,“ svěřil Weigh deníku The Mail.

Nejstarší muž má tři vlastní děti, deset vnoučat a pětadvacet pravnoučat. Během života zažil čtyři krále a jednu královnu a šestadvacet britských premiérů.

Weigh se stal nejstarším mužem planety letos 25. února, když ve věku 112 let zemřel Čitetsu Watanabe z Japonska.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat