Komentáře k článku

ovace 04.04.2020

do zahraničí nejezdím

Noral 31.03.2020

Mám zaplacenu zálohu na zájezd odlet 1.června ,Tunisko Djerba.Zbývá mi doplatit do 17.dubna poslední částku.Tu už zaplatit nemíním,zároven jsem jsem emailem podala oznámení o zrušení zájezdu a žádost o vrácení zálohy,s tím že se storno poplatkem 1500kč.jsem srozuměna.Jelikož jsou většinou zavřeny prodejny ck,nikde se člověk nedovolá,poslala jsem to na několik míst cestovní kanceláře.Dostala jsem odpověd že mám být trpělivá,počkat zájezd nerušit a budou se nabízet vouchery.Jenže já prostě voucherům nevěřím,nevěřím ani tomu že se letos bude dát v klidu a bez obav vycestovat.

Anina 31.03.2020

Dobrý den, měla jsem zaplacený zájezd do Egypta, odlet 25.3.2020, tedy v době, kdy byl již zákaz vycestování a zrušeny lety. Jenomže 3 týdny před odletem jsem zájezd musela zrušit ze zdravotních důvodů. Cestovka mi vrátila 50% ceny zájezdu. Nejsem si jista, jestli mám nárok na vrácení celé částky z důvodů zákazu cestování a zrušení letu. Může mi někdo poradit?

Pavla Anina 31.03.2020

Mohu se zeptat o jakou CK se jedná.

Anina Pavla 31.03.2020

Exim Tours

Dáša H. 31.03.2020

Jedna věc je sice občanský zákoník a druhá věc jsou Obchodní podmínky Cestovních kanceláří. Mě bylo řečeno, že dle Vlády ČR, konkrétně Ministerstva pro místní rozvoj mají právo mi vrátit peníze formou finančních poukázek v hodnotě celého zájezdu uplatitelný na rok 2021... Taky bych radši dostala hotovost, ale zas rozumím tomu, že mají šílené ztráty,... Navíc, jak se to uklidní, chceme s manželem a dětmi na dovolenou, takže ten poukaz není nic strašného a my jej využili. Raději tohle než se hádat a soudit... Nemám na to čas ani sílu a nemyslím si, že bychom to vyhráli...

Libuš z Plzně 31.03.2020

Nikdy jsem nepoužila služeb cestovní kanceláře, nevěřím žádné a sama si vše ošéfuju. Většinou jezdím na kole.

nea 31.03.2020

tak naštěstí toto není můj problém

Pavla 31.03.2020

Přeposílám informace právníka Petra Nováka uveřejněno v BLESK.cz Vzhledem k tomu, že máte nárok na vrácení ceny zájezdu, měl byste cestovní kancelář písemně (nejlépe doporučeným dopisem) vyzvat k uhrazení částky. Pokud tak neučiní, můžete se obrátit na advokáta a jeho prostřednictvím zaslat cestovní kanceláři předžalobní výzvu. Kdyby na ni nereagovala nebo předžalobní výzvu zamítla, zbývá jen soud.

Jiří Klimeš 31.03.2020

Mám zaplacen zájezd nebo li zálohu do Chorvatska,zástupce cestovky řekla,že to vyřizuje jiné oddělení i po urgencích se zdá,že cestovka hraje na čas a zatím si hraje na mrtvého brouka.To se mi tedy nelíbí,že zadržují peníze klienta,který dostál smluvních závazků a oni nikoliv.Jako bych teď byl jejich rukojmím.

Pavla 31.03.2020

Dobrý den. Byly již prosím někomu vráceny peníze za zrušený zájezd? Čekáme již třetí týden a CK Fischer pouze odpovídá - vyčkejte je to pro nás bezprecedentní situace.

Pavel K 30.03.2020

Doplnění k mému příspěvku. Měli jsme letět do Řecka .Státy jako Chorvacko , Maďarsko , Řecko na seznamu MZ nejsou .Nemám pocit ,že ty státy zvládly pandemii , ale jistě vím ,že tam nejčastěji jezdí turisté z ČR na dovolenou. Všechny CK se budou snažit minimalizovat ztráty je otázka za jakou cenu.Veškerou komunikaci s CK veďte písemně nebo emailem , běží čas a podmínkách CK je napsáno pokud se neozvete tak se vším souhlasíte. Teď dělám chytrého ,ale situace mne donutila sbírat informace kde se dá.

Alena Pavel K 31.03.2020

Dobrý den, před 14 dny jsem zasílala storno zájezdu u Fishera a CK Vítkovice. Do dnes mi nikdo neodpověděl.Vyvíjejí nátlak na vládu, aby právně stanovila, že cestoky nebudou vracet peníze, ale jen vydávat poukazy. Ptám se, k čemu jsou tedy smlouvy ?? Jen doufám, že jim na to vláda nekývne.....každý je teď finančně ochromen, ne jen cestovky

Vlasta Alena 02.04.2020

Dobrý den,dnes hovořil právník v rádiu.Žádný nouzový stav nemá vliv na nedodržení vrácení peněz do 14 dnů dle zákona.Pokud nereagují na výzvy je potřeba se obrátit na právníka.Jinou cestou od CK nikdo peníze zpět nedostane.

Pavel K. 30.03.2020

Dobrý den , včera jsem psal o podmínkách pro cestující CK. Tyhle dokumenty mají CK dobře ošetřeny ve svůj prospěch. Stornopoplatkům se nevyhnem ,očekával jsem částku 1500kč na osobu, nestalo se .Voucher je pro mne asi nejlepší řešení.Celou částku by měly CK vrátit pokud budou zavřené hranice.Hodně lidí na to spoléhá.Co budou dělat když se situace zlepší natolik,že vláda otevře hranice. Na stránkách MZ bylo doporučení vlády na zrušení cesty do Činy. Doporučení " zvážit " cestu do těchto států (15 států ).Na jaře se nám vrátili lyžaři a v záři tu máme druhou vlnu nakažených od moře.My jsme se rozhodli ,že letos nikam nepojedem.

Dagmar 30.03.2020

Dobrý den, prosím máme zaplacenou dovolenou začátkem června,mohu požadovat vrácení celé částky?moc děkuji za odpověď Dagmar

Jiřina 30.03.2020

U CK Invia mám zaplacenou zálohu i se stornopoplatkem 12000 a zítra bych měla platit druhou zálohu.Píši meily přimo slečně s kterou jsem zájezd sjednávala a nic.Po telefonu jen automat,takže nic.Ale to,že se mě blíží druhá splátka ,to mě v sms přišlo😡😡😡

kamila76 30.03.2020

Já naštěstí nikam nejedu.

Tabest kamila76 31.03.2020

Tak mlčte!

Zklamaná 30.03.2020

Mám dovolenou na začátek června do Rakouska, zaplatila jsem zálohu 50 %. Cestovka mi nechce zájezd zrušit bez stornopoplatků, přestože je zcela jasné, že se v červnu nikam nepojede. V dubnu mám zaplatit druhou část, pokud ji nezaplatím, tak co bude dál? Na můj poslední e-mail s tímto dotazem mi přišla odpověď, že má CK Firotour zavřené všechny pobočky do 1.4. Tak to je asi pak Apríl a já svoje peníze neuvidám. Hrůza....Poprvé jsem si objednala zájezd dopředu a takhle to dopadlo....

František Mlejnek 30.03.2020

Přes Letušku jsem měl zakoupenou zpáteční letenku do Málagy cca 2300 Kč, Smartwings zprvu sliboval možnost posunu termínu (ten teď stejně nepadá v úvahu), ale číslo, na němž se to mělo provést, bylo zrušeno. Nevím, jestli mám žádat vrácení peněz na Letušce, asi by to bylo komplikované, ale čert tyhle peníze vem, mnohem důležitější je dnes vůbec přežít.

Olga 30.03.2020

Mě si Čedok strhnul 13 000 .- z ceny 48 000.-. Uznávám, že mají ve smlouvě uvedeno 60 dni před počátkem zájezdu slovo NEJMÉNĚ 1 500 na osobu, tedy 3 000 za dvě. Nicméně navýšení o deset tisíc mi nepřijde košer. Proč mají odstupňované termíny storno, když si částku vyčíslí podle oka? V té době už muselo být i CK i turecké straně jasné, že s létání na dovolenou je konec. Nedočkali jsem se žádného vyúčtování. Pouze konstatování ve smyslu, že to tak prostě je. Po čtrnácti dnech zatím zbytek zálohy nepřišel.

Josef Olga 30.03.2020

A to je právě to - ve Všeobecných podmínkách je stornopoplatek ve výši skutečně vynaložených nákladů, minimálně 1.500 Kč na osobu ...z tohoto důvodu jsem raději místo storna dovolené si nechal vystavit poukaz (peníze nechal u Čedoku), který mohu vyčerpat do 31.12.2022

Kristyna Josef 30.03.2020

Dobrý den, Četl jste si občanský zákoník paragraf 2535? ;)

xxkouckaxx 30.03.2020

máme pro dcerku na září letenku do USA , uvidíme jak to dopadne , ale raději oželíme peníze než její zdraví

Pavel K. 29.03.2020

Dobrý den , doporučuji všem přečíst si pořádně podmínky pro daný zájezd.U stornopoplatků CK Fischer mají odstavec.Pro stanovení výše odstupného se vychází z ceny zájezdu,dále počtem dnů mezi odstoupením od smlouvy o zájezdu a počátkem zájezdu,vše při zohlednění skutečných nákladů CKF.Skutečnými náklady se rozumí provozní náklady CKF a smluvně sjednané nebo právním předpisem stanovené náhrady tuzemským a zahraničním dodavatelům služeb. CK po nás požaduje za storno 24262kč (cena zájezdu 40000) prý nám 100.před odletem koupili letenky a zaplatili další služby.S CK nesouhlasíme a jednání jsou složitá.

Ivana 29.03.2020

Mám zájezd u Fischera na červenec, chtĕla jsem storno, ale prijde mi vždy jen automatická odpovĕd, že maji zakazané jakékoliv pohyby, tudíž i storna. Takže nemůžu dĕlat vůbec nic, jen čekat. Smlouva online nebyla problém, storno je problém.

pp Ivana 30.03.2020

Nesmysl, odstoupit od smlouvy můžete jednostranným úkonem, a to zasláním doporučeného psaní s dodejkou na adresu sídla firmy, se kterou máte uzavřenou smlouvu a vůbec vás nemusí zajímat nějaké jejich vnitřní nařízení o nemožnosti storna.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat