Vibrace v zemské kůře se díky karanténě na celé planetě snížily o padesát procent

Matka Země už toho lidského hemžení a ničení měla dost. A tak na lidstvo možná poslala koronavirus. Ať už je původ viru jakýkoli a pravdivá kterákoli z mnoha nejen konspiračních teorií, pravda je jedna. Karanténa prospívá především planetě samotné. A teď doslova slaví Vánoce. Životní prostředí až zázračně ožívá a omezení lidského provozu se projevilo dokonce na seismické úrovni v zemské kůře. Je v ní mnohem méně vibrací. Takový klid vědci zaznamenávají detektory seismické činnosti jen v době Vánoc.

Vibrace, které jsou produkovány továrnami, auty, vlaky a dalšími dopravními prostředky a také pohybem samotných lidí, se výrazně snížily poté, co lidskou společnost ochromila karanténa. Potvrzují to data z tisíců detektorů seismického hluku na mnoha místech Země.

Podle seismologa Thomase Lecocqa z Královské observatoře v Belgii poklesl seismický hluk v zemské kůře na mnoha místech planety až o padesát procent.

A také seismoložka Paula Koelemeijer z Londýna tvrdí, že k výraznému útlumu otřesů v zemské kůře došlo v průběhu března. Data z mnoha stanic v Anglii hlásí stejný trend.

Klid jako o Vánocích

„Takový klid v zemské kůře zaznamenáváme jen v době Vánoc,“ tvrdí doktor Lecocq v rozhovoru pro deník The Independent.

Karanténa je dobrá pro samotné seismology a jejich práci.

„Získáme z měřicích stanic signál bez zbytečného hluku navrch, umožní nám to vymačkat z těchto senzorů ještě o něco víc důležitých dat o seismické činnosti Země,“ uvedl seismolog Andy Frassetto z Washington DC v rozhovoru pro vědecký časopis Nature.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat