Originální dárek v podobě hlavolamu

Přemýšlíte nad originálním dárkem nebo drobností, kterou byste potěšili někoho z vašich blízkých? Místo kýčů na poličku vyberte zajímavý hlavolam. Nejenže tím obdarovaného potěšíte, ale zároveň mu připravíte chvilky plné zábavy a navíc prospějete jeho zdraví!

Zabaví všechny věkové kategorie

Hlavolam jakéhokoli druhu je vhodným dárkem pro všechny, od dětí až po důchodce. Zejména u těchto dvou zmíněných kategorií nachází hlavolam mnohem širší užitek než jen pouhé zabití nudy. Vědecký ústav zabývající se mentálními poruchami, prováděl test, kdy různým věkovým skupinám poskytl nejrůznější hlavolamy a sledoval, jaký vliv má práce s ním na mozek a chování člověka. Výsledky nejsou sice zcela nečekané, ale rozhodně je tyto hračky mají k dobru.

Poruchy učení a nesoustředěnost

Řešení hlavolamů má velmi pozitivní účinky především na děti a osoby, které mají potíže s koncentrací. Zájem o hračku u nich vzbuzuje hlubší soustředěnost, trpělivost, a tím podporuje mozek, aby si zvykl na dlouhodobější koncentraci na důležitou, ačkoli vesměs monotónní činnost, což je přesně to, co lidé a děti s poruchou učení a soustředění potřebují.

Prevence stařecké demence

Hlavolamy mají také velmi dobrý účinek jako pomůcka při prevenci chorob vyznačujících se sníženou mozkovou funkcí jako demence, Alzheimerova či Parkinsonova choroba. Pomáhají zachovat motoriku, ale zároveň povzbuzují mozek k větší aktivitě, čímž brání jeho postupnému zakrňování.

Rozvoj jemné motoriky

U lidí po úrazech, operacích nebo při vážných poruchách motoriky, mohou hlavolamy fungovat jako perfektní rehabilitační pomůcka. Většina hlavolamů vyžaduje zapojení prstů i celých rukou, s proměnlivým použitím tlaku, což je velmi dobré cvičení pro všechny pacienty, kteří trpí nějakou motorickou dysfunkcí.

Odbourání stresu, prevence depresí

Když zaměstnáte mozek a prsty řešením nějaké mechanické záhady, účinně odbouráte stres, který vás sužuje. Pravidelným odbouráváním stresu účinně bojujete proti panickým atakám, depresím nebo jen obyčejné špatné náladě. Tak co říkáte, koupíte si taky jeden?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat