Nejlepší práce bez nebezpečného stresu

Perfektní práce by neměla být jenom dobře placená, ale zároveň být v harmonii k soukromému životu. Je vaše práce ta nejlepší?

Žijeme ve společnosti zaměřené na výkon a kultuře s absolutní produktivitou. Proto je stále těžší a zároveň důležitější dodržet správný poměr mezi pracovním a soukromým životem. Jak vypadá taková perfektní práce současnosti? Kromě seberealizace je to především nízká úroveň stresu a samozřejmě hodně dobrý plat, který odpovídá našemu vzdělání a zkušenostem, ale zároveň nám umožní žít si svůj život bez velkých starostí. Že taková práce neexistuje?

Našli jsme deset nejlépe placených zaměstnání, ve kterých vám vyhoření ze stresu nehrozí. (Údaje vychází z údajů amerického ministerstva práce z roku 2020).

Vědec pro nové materiály

Jedná se o méně známou vědu, kdy se vědci věnují zkoumání struktur, materiálů a chemických vlastností různých látek. Podle údajů se jejich úroveň stresu pohybuje na čísle 62, což je velmi nízko, ale s platem zhruba 190 000 měsíčně.

Geovědec

Geovědci zkoumají složení, stavbu a další fenomény země – a to s úrovní stresu 68 a platem asi 200 000 korun měsíčně.

Matematik

S ohledem na úroveň stresu by matematici museli být na prvním místě – je totiž na úrovni 57. S platem na tom sice tak dobře nejsou, ale pořád je to asi 200 000 korun.

Umělecký vedoucí

Tento obor se od ostatních hodně liší. Nejedná se jenom o ten nejkreativnější ze seznamu, ale také nejvíce stresující. Úroveň stresu leží u uměleckého šéfa na 69, ale kompenzuje to měsíční plat 210 000 korun.

Chemický inženýr

Je to asi nejčastěji studovaný inženýrský obor. Chemický inženýr dohlíží na chemické procesy, a to téměř bez stresu. S platem 210 000 korun měsíčně.

Ekonom

Už jen plat 220 000 měsíčně mluví sám za sebe, a kromě toho se jejich úroveň stresu pohybuje na 63.

Politolog

Politologové zkoumají příčiny a mechanismy, s jakými fungují politické systémy. Tento obor je velmi žádaný – a není divu, protože indikátor stresu leží na 61 a plat na 225 000 měsíčně.

Strojní inženýr

Technické pozice patří k nejlépe placeným a žádaným zaměstnáním. A to i přes to, že úroveň stresu je docela vysoko – na 67. Plat ale také – 230 000 korun.

IT specialista

IT specialisté zkoumají zásady pro řešení problémů mezi hardwarem a softwarem. Jsou placeni lépe než inženýři (240 000), ale stres mají na úrovni jenom 66.

Fyzik

Jde o zkoumání zákonů a fenoménů fyziky, opírající se o experimenty a bádání. Fyzikové se svým platem okolo 250 000 korun měsíčně vydělávají z celého žebříčku nejvíce, a to při akceptovatelném stresu ve výši 62 bodů.

Tak už přemýšlíte o změně zaměstnání?

Zdroj: GQ, https://money.usnews.com/careers/best-jobs/slideshows/16-low-stress-jobs






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat