Věci pravděpodobnější než výhra v loterii

Přejete si krásné, honosné bydlení, výhru v loterii, závodní auto, dovolenou každý měsíc (na Maledivách a Bali). Splní se vám něco z toho? Radši s tím dopředu nepočítejte. Věda vyčíslila, které věci jsou pravděpodobnější než to, že vám do klína spadne pořádný balík – a s ním i všechny tyhle možnosti!

Každý má nějaké ty sny, vize a přání. Ale jen část z nich se vyplní. K tomu, abyste vyhráli několik milionů korun nebo třeba eur, skutečně musíte být předním miláčkem štěstěny. Za svůj život se dostanete do různých situací, nicméně před infarktem z finanční injekce stojí mnohem víc věcí, které se vám mohou přihodit.

Zřítí se s vámi most

Srpen, rok 2018, bylo krátce před polednem, když po mostě Morandi, přes nějž vede frekventovaná dálnice A10 spojující Janov a italsko-francouzský hraniční přechod Ventimiglia, jely asi tři desítky aut. Náhle se most zřítil, přičemž za příčinu byl určen sesuv půdy. V sutinách okamžitě zahynulo 22 lidí. Počet obětí se následně vyšplhal na 43. I když tyto situace jsou častým námětem filmových scénářů, kupříkladu ve Spojených státech za celé století na mostě či pod ním zemřelo přibližně 100 lidí. Stát se to ale skutečně může. 

Utrpíte šrámy vinou zábavné pyrotechniky

Pravděpodobnost výhry v loterii je podle vědců přibližně 1 ku 14 milionům (přesně 1 : 13 983 816). Pokud hráč bude hrát jednou týdně, pak se na výhru teoreticky může těšit průměrně jednou za každých 13 983 816 týdnů (asi 269 000 let). Silná čísla, že? To už si rovnou můžete na Silvestra stoupnout před dům, roztáhnout ruce a nechat se trefit nějakou petardou. Šance, že se stanete účastníkem nehody se zábavní pyrotechnikou, je 1 ku 340 000.

Navážete vztah s celebritou

Hollywoodská hvězda, celebrita, VIP, úspěšný model pracující v zahraničí (a navíc věrný). Nechte si zdát, nejste ve filmu!  Ačkoli ve snímku Notting Hill (1999), kdy se fiktivní hollywoodská filmová hvězda Anna Scottová v podání Julie Roberts během pobytu v Londýně při britské premiéře svého nového filmu zakouká do knihkupce Williama Thackera (Hugh Grant), působí romanticky a věrohodně, velké naděje si nedělejte. Randění s celebritou a štěstí, které mu nahrává, je vyčísleno. Připravte se na pravděpodobnost 1 ku 88 000. Nicméně, pořád je to lepší, než počítat s milionovou výhrou.

Zasáhne vás blesk

Pravděpodobnost sažení bleskem je 1 ku 10 milionům, přičemž zásah trvá pouhé tři milisekundy. Blesk většinou zasáhne hlavu nebo ramena. Navíc zahřeje okolní vzduch na teplotu kolem 28 tisíc stupňů Celsia, což způsobí popáleniny třetího stupně v místě, kterým do těla vchází. Ale taková je realita. Oproti radosti z výhry mnohem bližší.

Zdroje: slamxhype.com, savethestudent.org, wikipedia.org, national-geographic.cz






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat