Vychutnaná cesta k vytouženému cíli

Jste docela úspěšní a co si přejete, se vám daří? Přesto jste tak nějak nespokojení? Možná proto, že si dostatečně neužíváte cestu k vytouženému cíli.

Ke štěstí vede mnoho cest, přinejmenším tolik, kolik je lidí na planetě. Ovšem znamená to také to, že existuje přibližně stejné množství překážek, které vám na té cestě může stát. Nebo přes ně alespoň klopýtneme. A to jsou důvody, proč si cestu k cíli mnohdy neužijeme tak, jak bychom chtěli.

Fatální chyba

Největší chybou je naše mylná představa, že jen pokud dosáhneme cíle, můžeme být šťastní. Dáváme si cíle jako „Až zhubnu…“, „Když vydělám 100 000…“ nebo „Až si najdu partnera…“ – a není na nich nic špatného, ale nečekejte, že po tom, co jich dosáhnete, budete šťastní trvale. Pocit štěstí bude jen krátkodobý – a pak budete potřebovat další cíl.

Řeknete si „No a co! Cíle jsou dobrá věc, tak co je na tom tak špatného.“ Jednoduše – každý, kdo hledá uspokojení celou svou silou a nešetří energií pro jejich dosažení, je možná nikdy nenajde – a kolem pravého štěstí mnohdy jen projde.

Štěstí hledejte uvnitř

Jakkoli to může znít staromódně a ezotericky, je důležité, abychom své vnitřní štěstí nestavěli na vnějších okolnostech. Je samozřejmě dobré a důležité, abychom cíle hledali, nakonec je dobré někam v životě směřovat. Ale když už za nimi míříme, měli bychom se naučit být šťastní, i když jich nedosáhneme. Všechny cíle totiž mají sloužit pouze k tomu, aby nás posunuly na naší cestě…

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat