Boj celebrit s úzkostí

Ať už máte náročný denní rozvrh, neuspokojující vztah či zaměstnání, anebo vás sužují nečekané životní události, každý z uvedených faktorů dokáže slušně zamávat s psychikou. Máme na mysli přesně ten pocit fyzického, mentálního nebo emocionálního napětí, který prostě nedokážete setřást a je tu s vámi 24 hodin denně. Úzkost je v posledních letech extrémně častým jevem spojeným s dlouhodobým stresem, zejména u generace mileniálů, která má dvakrát více diagnostikovaných úzkostných poruch, než je tomu u generace jejich rodičů.

Kromě toho, že se v úzkostných a depresivních stavech cítíme sklíčení a demotivovaní, mohou tyto stavy vést také k závážným zdravotním problémům. Možná se vám někdy může zdát, že tím procházíte sami, ale opak je pravdou. A nevyhýbá se to dokonce ani oblíbeným celebritám, které oplývají krásou, bohatstvím, vedou zdánlivě skvělý život, a celkově působí dojmem, že si na ně nějaká deprese nebo úzkost nepřijde. Takže, jak to slavní lidé vlastně zvládají (1 - celý článek)?

Pravidelné cvičení

Když čelíte stresové situaci, tělo uvolňuje kortizol neboli stresové hormony. Kortizol pomáhá vašemu mozku a tělu reagovat na různé stresory a dostat se do režimu „bojuj nebo uteč“. Bohužel vysoká hladina kortizolu v těle může mít dlouhodobý negativní dopad na vaše zdraví, jako je nižší imunitní funkce, přibírání na váze a vysoký krevní tlak.

„Cvičení je ale také fyzický stres,“ pomyslíte si možná… Ovšem ve skutečnosti během této činnosti tělo uvolňuje endorfiny, které významně napomáhají navození dobré nálady!

Většina oblíbených celebrit proto pravidelně cvičí, což jim pomáhá duševně se vyrovnávat s nároky, které jsou na ně kladeny. Spousta z nich se dokonce o své fitness fígle dělí se svými fanoušky, jako například Chris Hemsworth a Elsa Pataky, kteří dokonce spustili vlastní aplikaci pro fitness a životní styl, kde spolupracují s trenéry a odborníky na výživu, aby pomohli lidem s jejich vlastními cíli.

Upravte svůj jídelníček

Pokud se cítíte vystresovaní, může být lákavé sáhnout po sklence vína, abyste „vypnuli“, nebo po oblíbeném rychlém občerstvení. I když se tyto věci mohou zdát jako rychlé řešení, ve skutečnosti způsobují více škody než užitku.

Konzumace potravin nebo nápojů s vysokým obsahem cukru, umělých sladidel, alkoholu či nadbytkem kofeinu, může způsobit, že naše tělo začne uvolňovat ještě vyšší dávky kortizolu, což může způsobovat bolesti hlavy a nadměrnou stimulaci nervového systému. Ve výsledku si tedy na stresu ještě přidáte.

Namísto úplného vyřazení svých oblíbených pohodlných potravin ze svého jídelníčku můžete provést náhražky, aby bylo jídlo zdravější. Jennifer Aniston například při výrobě domácích lasagní nahrazuje těstoviny zeleninou (například tolik oblíbené cuketové lasagne).

Digitální detox

Ed Sheeran na to jde zase pěkně od lesa. Zastává názor, že jsme tak propojeni s našimi zařízeními, že naše chytré telefony se v podstatě staly prodloužením naší paže. Pro mnohé z nás jsou „zářící obrazovky“ tím posledním, na co se díváme, než zavřeme oči, a rovněž jsou první věcí, po které sáhneme, jakmile se probudíme.

Ed Sheeran prošel dvouletým digitálním detoxem, k čemuž ho dohnal stav a pocit, že vidí svět pouze přes obrazovku a ne svýma vlastníma očima. Po detoxu uvedl, že má ve svém životě mnohem více rovnováhy.

I když se nemusíte úplně vyhýbat sociálním médiím jako Ed, doporučuje se, abyste vyvážili množství času, který trávíte online, s časem stráveným jinými aktivitami.

Zdroje: (1) www.hola.com/us/health-and-beauty/2019041222886/stress-and-anxiety-tips/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat