Život s větším sebevědomím

Touha po větším sebevědomí potkává mnoho lidí několik let – a někdy i celý život. Získat sebevědomí je proces, který vyžaduje práci a čas. Ale každý může trénovat a své sebevědomí posílit.

Každý po něm touží, ale ne všichni ho mají – sebevědomí. Nejen že je složité naučit se věřit v sebe sama, občas bývá také těžké najít tu správnou míru – tedy být zdravě sebevědomý. Abyste se ke správné míře víry v sebe sama ve svém životě zase o kousek přiblížili, máme pro vás několik tipů, jak sebevědomí trénovat.

Myslete o sobě pozitivně

Pokud chcete, aby vás ostatní přijali, musíte udělat první krok a věřit si. To zahrnuje pozitivní myšlení o sobě, ale také být na sebe a své činy hrdý. Radujte se z pozitivních zkušeností ve svém životě a uvědomte si, že si to všechno dobré zasloužíte.

Uvědomte si své silné stránky

Vytvořte seznam všeho, co se vám na sobě líbí. Seznam si připněte na viditelné místo, abyste je měli stále na očích. Tak je vaše podvědomí bude moci vstřebat a vy budete věřit sami v sebe.

Dovolte si udělat chybu

Nikdo nemůže vždy dělat všechno správně. Proto byste na sebe neměli být příliš přísní, pokud něco nefunguje. Vzpomeňte si na své silné stránky a zjistěte, na čem by bylo dobré ještě pracovat.

Nesmiřte se se vším

Především se braňte proti nespravedlnosti a dejte jasně najevo, pokud se cítíte pod tlakem. Nestahujte se, ale upozorněte ostatní, že potřebujete čas na rozhodnutí.

Přijměte komplimenty

Berte komplimenty vážně a buďte za ně rádi. Užijte si je se vším všudy místo toho, abyste vždy hledali něco, s čím nesouhlasíte.

Přestaňte se neustále porovnávat

Jste originální a speciální – proto se neohlížejte na názory ostatních. Najděte si vlastní cestu, protože autentický vzhled je také důležitým krokem k většímu sebevědomí.

Hledejte příležitosti

... místo, abyste se nechali strhnout problémy. To znamená hledání nových perspektiv a rozpoznání něčeho pozitivního i v situacích, které považujete za nepříjemné.

Přijměte výzvy

Opusťte svou komfortní zónu a jděte za své limity. Například se naučte nový jazyk, hrát na hudební nástroj nebo navštivte sportovní klub, abyste se stali sebevědomějšími při jednání s ostatními a zároveň se bavili.

Naučte se říkat ne

Pokud si myslíte NE, pak byste to také měli říct. Samozřejmě, že v životě existují okamžiky, kdy musíte zvládnout i nepříjemné situace, ve většině případů však máte na výběr a měli byste hájit především své vlastní zájmy.

Otevřeně řekněte, co (ne)chcete

Namísto toho, abyste jen přijali názor druhých ze strachu, aby nedošlo ke konfliktu nebo odmítnutí, měli byste navrhnout vlastní řešení. Pokud víte, za čím si stojíte a co můžete dělat, můžete také čelit konfliktům.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat